Motenytt

Designer Selam Fessahaye samarbeider med Ellos

b26a3ff7719f76b6_800x800ar

Ellos har vært med siden e-commerce var noe husmødre drev med og det be kalt postordre. Den svenske netthandelgiganten har gjennom de senere år gjennomgått en ansiktsløftning og blandt grepene de har tatt er å inngå design-samarbeid med profilerte personer fra mote- og musikkbransjen.

Når de først skulle finne en designer å samarbeide med kunne neppe valget falt på en mer nyskapende og spennende ung designer enn svensk-eritreiske Selam Fessahaye. Hun representerer mangfold og kreativitet, og har tidligere fått positiv omtale i VOGUE. Fessahaye er blant annet også designeren bak den meget omtalte Nobel-kjolen til prinsesse Victoria.

966acaa3448866a2_800x800ar

“Som designer skaper jeg som regel showpieces og gallakjoler for eksklusive, unike anledninger. Derfor er det helt fantastisk gøy at jeg, sammen med Ellos, har fått muligheten til å skape noe lignende for et større publikum”, sier Selam Fessahaye gjennom en pressemelding.

Les også: Sekstitallskjoler gjør comeback

Vårsesongen 2020 lanserer hun en eksklusiv og unik festkolleksjon som oser couture, designet spesielt for Ellos’ kunder. Med dette skrittet tar Ellos motesortimentet sitt til nye høyder.

Ellos har drevet med e-commerce siden lenge før det ble trendy. Du husker kanskje at moren din handlet gardiner og sengetøy på Ellos? Den gangen hadde ikke katalogshopping speislt høy hipfaktor, det ble kalt postordre og var noe husmødre holdt på med for å handle rimelige klær og interiørting til familien. Firmaet ble startet av svenske Olle Blomqvist i 1947 etter modell av amerkiansk såkalt catalogue shopping, og i mange år var de ledende på postordre i Norden. I 1997 ble Ellos-gruppen kjøpt opp av Pinault-Printemps-Redoute som blant annet eier den franske postordrefirmaet La Redoute men eies i dag av Nordic capital group og har i tillegg til å utvikle netthandelen åpnet flere fysiske butikker, i Sverige. Kjeden har i dag omlag 1,6 millioner kunder, og med over 400 varemerker i sortimentet. Tidligere har de blant annet samarbeidet med den svenske popartisten Loreen.

Untitled-1

“Gjennom samarbeidet med Selam Fessahaye kan Ellos utvide horisonten og ta det neste store steget innen mote. Dynamikken mellom en ledende kommersiell mote- og hjeminnredningsaktør som Ellos og en modig og nyskapende designer som Selam er fantastisk, og resulterer i noe helt spesielt. Vi åpner en unik sjanse for flere kunder til å kjøpe Selams enestående design”, sier Johan Kromer, Assortment director på Ellos.

Ellos og Selam Fessahayes felles festkolleksjon lanseres i april 2020, og selges eksklusivt på Ellos.no.

All photos: Ellos

For our english readers:

Net shopping giant Ellos collaborates with designer Selam Fessahaye

b26a3ff7719f76b6_800x800ar

Long before e-commerce was a household term Ellos was around doing what was generally known as mail order shopping. Today the whole company has had a facelift and part of the new image is doing designer collabs with high profile names in the fashion and entertainment industry. And – being cool and Swedish – they start at home. They really could not have picked a cooler young designer to collaborate with than Selam Fessahaye. She represents diversity, creativity and youth and have had positive mentions in mange magazines including Vogue.

Fessahaye is also the woman behind Swedish crown princess Victoria’s rather controversial gown that she wore for the last year’s Nobel Prize festivities.

“As designer I tend to create a lot of show pieces, gala and red-carpet gowns. This opportunity for me to work with Ellos will help me reach a broader audience” said Selam Fessahaye through a press release from Ellos this week.

966acaa3448866a2_800x800ar

The collab-collection is a unique and exclusive party line which will also help elevate Ellos to new heights in the business.

Also read:Return of the sixties dress

Ellos did mail order long before e-commerce and those of you who can remember your mums ordering clothes, curtains and linen from the catalogue will also remember it didn’t really have much fashion savvy. The company was started by a swede named Olle Blomqvist in 1947 and for many years they were the leading mail order company in Scandinavia. In 1997 the company was bought by French Pinault-Printemps-Redoute but are today owned by Nordic capital Group stocking over 400 brands and have over 1,6 million customers. Among their popular collabs is the one they did with Swedish Eurovision winner Loreen.

Untitled-1

“This collaboration with Selam Fessahaye will help Ellos widen their horizon and take another step towards high fashion. The dynamics between a leading fashion and homeware company like Ellos and a brave and inventive designer like Selam is fantastic and a unique opportunity for all our customers who will now be able to buy one of her exclusive designs” says Johan Kromer, assortment director at Ellos.

The collection will be available from April 2020 exclusively online.

All photos: Ellos

3 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: