Motenytt

Ballkjoler inspirert av drømmen om Atlantis

Ziad featured 2Av og til er det deilig å drømme seg bort i kjoler man mest sannsynlig aldri kommer i nærheten av å prøve, langt mindre kjøpe.  Haute couture-kunsten er høyst levende i Paris, noe visningene under Fashion Week tydelig bar preg av. Som hos couture-designer Ziad Nakad. Hans kolleksjon for vår/sommer 2020 henter inspirasjon fra drømmen om Atlantis, det tapte kontinentet som sank i havet og i følge myten var et frodig, vakkert utopia der fred og visdom hersket.

Les også: Designer Selam Fessahaye samarbeider med Ellos

Drømmen om Atlantis har trollbundet flere generasjoner drømmere, okkultister og new agere, og i dette undersjøiske landskapet plasserer Ziad Nakad sine drømmeprinsesser – moderne krigere iført eksotiske og overdådige kjoler i tyll, silke, taft, organsa og chiffong som framhever kroppens kurver i havfrueliknende silhuetter. De sjøgrønne, isblå, solgule og varme ferskenfargede og gullskimrende kreasjonene er dekorert med krystaller, perler, fjær og andre håndbroderte detaljer – en hyllest til de fabelaktige kunsthåndverkerne som arbeider på de franske altelierer. Så – har du en rød løper og et fett klesbudsjett er det bare å bestille en fitting.

Ziad 1Ziad 2Ziad 3Ziad 4Ziad 5Ziad 6Ziad 7Ziad 8Ziad 9Ziad 10Ziad 11Ziad 14

 

Alle foto og video: Méphistophélès Productions

For our english readers:

A modern day warrior princess

Ziad featuredWe love daydreaming about gowns we will most likely never wear. Like the amazing gowns presented by designer Ziad Nakad in his Spring Summer 2020 Couture collection, shows recently at Paris fashion Week.  Ziad Nakad imagines a Modern Day Warrior Princess and the idea of Atlantis – the “lost” island subcontinent often idealized as an advanced, utopian society holding wisdom that could bring world peace and which has captivated dreamers, occultists and New Agers for generations.

You may also like: Selam Fessahaye designer collaborates with Ellos

The designer’s celebration of fierceness, softness, determination, ingenuity and compassion that makes up the Modern Day Warrior Princess is electric and eclectic: tulle, silk and taffeta mixed with organza and chiffon emphasize body hugging mermaid silhouettes – embellished with crystals, beads, feathers, all handmade details underlining all shades of blue, water green, sun yellow, peach and gold. So – if you have a red carpet appearance planned, you know who to call.

Ziad 1Ziad 2Ziad 3Ziad 4Ziad 5Ziad 6Ziad 7Ziad 8Ziad 9Ziad 10Ziad 11Ziad 14

All photos and video: Méphistophélès Productions

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: