Skjønnhet

Skreddersydd hudpleie fra Doctor Babor

IMG_7310Innen profesjonell hudpleie snakkes det ofte om kosmoceuticals – produkter som befinner seg i grensesjiktet mellom det medisinske og kosmetiske. Tyske Babor har siden femtitallet vært et foregangsmerke på dette området. Nå har de lansert serien Doctor Babor PRO, med luksuriøse og skreddersydde behandlinger du kan få utført i salong av kvalifiserte terapeuter. Serien inneholder også en rekke kremer, masker og serum til hjemmebruk. Og vi har testet noen av disse.

Huden har fra naturen alt den trenger for å være i balanse. Men livsstil og klima gjør sitt til at den kan bli stresset, tørr og irritert og da kan redningen være produkter som bringer den tilbake i balanse.  Vil du ha maks effekt og en fin, velbalansert hud er det kombinasjonen av en maske som øker blodsirkulasjonen og deretter bruke et konsentrat, som er det beste tipset. Babors PRO Skin Activator er en stimulerende ansiktsmaske som øker blodsirkulasjonen. Ha den på i 8 minutter og legg deretter på et serum. Alt du tilfører huden etter at du har fått opp blodsirkulasjonen vil nemlig gi et bedre resultat – jo bedre sirkulasjon jo mer klarer huden å ta til seg av næringsstoffer og skille ut av avfallstoffer.

visual babor1

Skin Activator-masken skal legges på nyrenset hud og fjernes etter 8 minutter. Huden føles gradvis varm og et blikk i speilet viser at huden blir rød, omtrent som etter en treningsøkt. Det er blodsirkulasjonen som kommer i gang.

Babor PRO Skin Activator-masken vil forbedre effekten av et hvilket som helst serum du bruker, uansett hvilket merke. Selvsagt har Doctor Babor PRO-serien 9 egne, høyaktive serum som alle har hvert sitt bestemte fokusområde, enten det er  å beskytte hudbarrieren, tilføre fukt, glød og styrke – alt etter din huds spesifikke behov. Tenk på det som intervalltrening.

Les også: Drømmeboka for alle som elsker makeup

Serien inneholder også en maske du kan sove med om natten – Doctor Babor PRO AHA Peeling Overnight, med milde fruktsyrer som trenger spesielt dypt inn i huden og fremmer hudens naturlige peelingprosess.

Styletalkmagazines tester hadde tørr hud som flasset og testet Doctor Babor Skin Activator Mask i kombinasjon med Doctor Babor PRO CE_Ceramider og BA-Boswelia. Effekten var merkbar etter bare to uker.

IMG_7274
Styletalk med blogger-venn Veronica Lauritzen på Babor testing før jul.

Av PRO-seriens 23 produkter er bare 5 av dem med fruktsyre. Tanken bak er at du ikke skal gå på et fruktsyreprodukt året rundt, men velge produkter som balanserer slik at huden får nøyaktig det den trenger til en hver tid. Trenden har lenge vært å bruke sterke kjemiske peelinger som gir raske, tydelige resultater. Slike behandlinger kan i verste fall være med å strippe den naturlige beskyttelsen – hudbarrieren – og stresse huden. I følge hudpleie-ekspertene hos Babor Norge kan huden rett og slett bli traumatisert om den får mer behandling enn den tåler. Budskapet bak PRO-serien er derfor en effektiv men kontrollert peeling som bygger opp og fornyer huden uansett om du er sensitiv, tørr, har kombinasjonshud, eller eldre/yngre hud.

NB! Husk å bruke solbeskyttelse hver dag. Det er spesielt viktig når du behandler huden med produkter med så aktive ingredienser.

Styletalkmagazine mottok produkter for testing av Babor Norge.

For our english readers:

A tailor made skincare routine that actually makes a difference

visual babor1

Skin care has become increasingly scientific. Cosmeceuticals are cosmetic products with bioactive ingredients that claims to have medical benefits as they strive to normalize your skin’s hydration and PH balance. One of the leading brands in this field is Babor, a German brand that will be recognized by those who like to get professional facials at a salon.

IMG_7310

These days the brand is launching a salon treatment you can do at home: Doctor Babor PRO, a full line of luxurious creams, masks and serums that can help tailor your skincare routine specifically for your skins needs. Lifestyle and the environment can upset the natural balance of your skin, and when the balance gets disrupted is when you can get break out in acne, or get inflammation, dryness and wrinkles. But there are products that can help you bring back the balance. If you want a nice healthy glow for Christmas Babor now launches a face mask – PRO Skin Activator that helps get the blood circulation back in your face.

Apply Skin Activator on cleansed skin and remove after 8 minutes. You will notice a redness and feel warmth in your face, just like after a workout. That’s your blood circulation. Follow up with a serum of your choice – Babor’s experts claims that any serum will give max effect when your blood circulation is in order because it helps the skin take nutrition and shed toxins more efficiently.

visual babor2

Doctor Babor Pro have 9 exclusive serums concentrates with valuable active ingredients to boost your skin and leave you looking fresh and glowing. Some of them works to support the skins moisture barrier, others with rejuvenating and anti-age ingredients – so you can mix and match to tailor your own unique routine.

Read: Must-have book for makeup-lovers

The line includes an overnight mask as well – AHA Peeling Overnight, the main ingredient is Glycolic Acids that stimulate the skin’s rejuvenation processes overnight. It is a mild form of peel that promotes the skin’s natural exfoliation process and removes dead and uneven looking surface skin cells. with regular use it lends the skin a smoother feeling and Babor recommends you use it 1-2 times per week.

IMG_7274
Styletalk with blogger-friend Veronica Lauritzen at Babor launch.

Styletalkmagazine tested a treatment for dry flaking skin, using the Doctor Babor Skin Activator Mask combined with Doctor Babor PRO CE_Ceramides and BA-Boswelia. The results were visible after only two weeks. NB! remember to wear sunscreen!

Styletalkmagazine recieved products to test from Babor Norway.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: