Motenytt

Fam og Helene lager mote til folket

Designer Fam Irvoll (43) og tidligere snowboarder og programleder Helene Olafsen (33) har startet designsamarbeid og resultatet er merket Daae Studio.

Torsdag kveld inviterte de til visning i Doga, Design og Arkitektir Norges hus i Hausmannsgate. Designduoen overrasket med en fargesterk kolleksjon godt tilpasset det skandinaviske markedet: sweartshirts med glitrende dekor, vatterte jakker med matchende skjørt og shorts, strikk med broderier, kjoler med volanger, store print og paljetter, badedrakter med matchende tilbehør. “Cool and comfortable” er stikkordene i følge Irvoll og Olafsen selv, dette er klær du skal kunne bruke til hverdag og fest, sol og drittvær.

Motevisninger med mye energi, høyt tempo og mangfold på catwalken er blitt Fam Irvolls varemerke. Og det samme gikk igjen her, for her var det good vibes only: venner, artister og kjendiser gikk og danset om hverandre nedover catwalken i en visning totalt fri for stramme poseringer. Den tradisjonelle ideen om modeller som kun fungerer som kleshengere er totalt forkastet, isteden oppfordres vi som publikum til å se menneskene som bærer klærne, menneskene som har laget klærne, ikke bare produktene. Ekstra tydelig blir det når desgignerne kommer frem for å ta applaus – og har med seg alle som jobber backstage ut på catwalken. Resultatet er først og fremst framoverlent rent designmessig – motebransjen står tross alt i tidenes omstillingsprosess. Transparens er nødvendig i alle ledd. Og når det gjelder selve kolleksjon til Daae, så framstår plaggene som lekne, folkelige og tilgjengelige, også for deg og meg.

Isabelle Ringnes som modell på catwalken for Daae.

Respekt for menneskene som produserer produktene er viktig for de to designerne, og Irvoll og Olafsen (bildet under) forteller at de kun bruker tekstiler av høy kvalitet som gjør plaggene slitesterke.

“Vi er nøye med å velge materialer laget av resirkulert plast og døde materialer, i tillegg til rene og miljøvennlige materialer som økologisk bomull, for ytterligere å redusere belastningen på vår vakre planet. Alle design lages i mindre opplag for å unngå avfall, overproduksjon og overforbruk. Vi ønsker at kundene våre skal kunne ta informerte valg, og derfor finner du materialsammensetningen for hvert enkelt plagg på hver produktside. DAAE Studios samarbeidspartnere vurderes nøye og det stilles høye krav til etisk og ansvarlig praksis i bransjen. “Vi har nulltoleranse for korrupsjon, bestikkelser og smøring.” står det på hjemmesiden.

Visningsbilder: Styletalkmagazine

Portretter med tillatelse fra DAAE.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: