Motenytt

Yeezy på plass hos Gap

Tekst: Espen Hågensen Rusdal

Så skal det endelig være klart: Kanye Wests Gap-Yeezy-kolleksjon skal være ute i butikk i slutten av juni.

Kolleksjonen skal bestå av grunnplagg som t-skjorter, gensere, bukser og annet tilbehør som bagger og sekker. Og ikke minst skal de populære Foam Runners være en del av kolleksjonen.

Foto: Instagram

Yeezy på salg

Prisene skal dessuten være langt under prisene man er vant til å måtte betale for Yeezy fram til nå. 50 dollar (ca. 430,- kr.) for en bomberjakke er langt under hva en slik jakke har kostet under det ordinære Yeezy-flagget.

Yeezy skal redde Gap?

Fargepalletten skal gå i jordtoner, men også noen farger der vi allerede har sett en blå hoodie.

Inntoget av Yeezy inn på Gap har ført til en enorm verdiøkning av Gap-kjeden. Selv forventer de at det skal selges Yeezy-stæsj for 150 millioner dollar i 2022, det første hele året med yeezy på plass i sine butikker. Etter flere år med nedgang for kjeden, stengte butikker og oppsigelser, håper de at nettopp Kanye West skal snu trenden. Til sammenligning solgte Adidas Yeezy-sko for 1,7 milliarder dollar i 2020.

Så gjenstår det å se om disse varene vil finne veien til eBay og nettsteder som StockX til mange ganger utsalgsprisen. Og nettopp det er meget mulig all den tid Gap ikke finnes over hele verden. Dessuten; vil Yeezy-fans bry seg om et billigalternativ for massene eller vil det ta livet av Yeezy som et luksusmerke, ettertraktet av sneakerheads verden over? Tiden vil vise om Gap rett og slett gaper over for mye.

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: