Motenytt

Dr. Martens får en japansk vri

Dr. Martens, boots, støvler eller sko. Kall dem hva du vil, men at de i min bok er et bilde på opprør er helt klart.  I 2020 var det jubileum for de svarte snørebootsene. Hele 60 år har gått siden de først så dagens lys. Og det ble feiret med 12 spesialmodeller som ble sluppet hver måned i fjor.

IMG_0291

Tekst og foto: Espen Rusdal

Mange kjente har samarbeidet med Dr. Martens, som Bape, Marc Jacobs, Needles og Medicom Toy som har gjort en Be@rbrick-utgave. Men de sparte muligens det beste til slutt. I desember kom nemlig Mastermind Japan sin versjon.

Du husker kanskje denne: Dr. Martens fyller 60

Det hypereksklusive japanske merket er kjent for T-skjorter til 10.000 kroner, strikkegensere til 200.000 og jakker til 150.000 kroner stykket, alle dekorert med den velkjente skull & bones-logoen. En logo som grunnlegger Masaaki Homma har fått mye trøbbel for. Den ligner visst for mye på andrea. Uansett er Hommas samarbeid med Dr. Martens en variant av den klassiske 1460-modellen.

Mastermind Japan er en kombo av streetwear, runway og punk med håndlagde detaljer. Og det ser vi også på denne utgaven.

IMG_0293

Her er det nemlig glidelåser, sølv og store logoer, men uten å miste Dr. Martens’ særpreg. Og for dere som måtte lure: Skoene ble utsolgt på minutter, kun 1460 ble produsert. Om du vil ha et par finner du noen på eBay. Men da må du ut med 400 dollar og kanskje enda litt til!

IMG_0288

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d