Fashion Lifestyle

Korona-krisen: Støtt de lokale små bedriftene

Ja, for nå er det viktig å holde liv i de små indie-butikker og de lokale bedriftene som vi elsker, rett og slett fordi de bidrar til mangfold og moro i motebildet. Og, under koronakrisen når vi ikke skal omgås så mye er det disse mindre bedriftene som sliter mest.

we-can-do-it-rosie-the-riveter-wallpaper-2

Dersom vi skal ha noe håp at de fleste av dem fortsatt finnes når denne krisen er over er det viktig å huske på at mange av dem har forskjellig service du kan benytte deg av på nett. Dessuten er det viktig å kunne glede seg litt over noe også, selvom dagene preges av alvor og bekymring – og hvorfor ikke nettshoppe litt?

75458046_172002950646967_8673732247376049249_n
Lise Karlsen, gründer og eier av Manillusion

For butikken Manillusion i Oslo har de flere tiltak under krisen, som du kan lese om på butikkens blogg her. Blant annet setter de nå lit til nettet.

DSC_2802

«Nettbutikken kan være det som redder oss, så vi finnes på den andre siden av pandemien. Men vi tar vipps i butikken for de som kan og tør shoppe ute. Og vi tilbyr gratis frakt til alle som shopper på nett. De som bor nær kan eventuelt velge å hente i butikken etter karantene» sier Lise Karlsen hos Manillusion.

IMG_0114
Lise Karlsen (til venstre) under en tidligere pinup-workshop i butikken.

Lise understreker også viktigheten av å leve så normalt som mulig selvom man skulle være isolert innendørs for øyeblikket.

«Vi pynter oss og sminker oss, for alt er bedre om man fortsetter med noen daglige rutiner» sier Lise Karlsen.

Drammenicana

Også den populære butikken Retropiken i Drammen kommer med knallgode forslag til hvordan man kan holde humøret oppe og samtidig bidra til at lokale småbedrifter holder koken under krisen.

Pinup 18Eier og gründer Sunniva Ferrada (bildet over) – også kjent som «Retropiken» fyller på i nettbutikken med godbiter og tilbud. Nylig skrev hun på Instagram:

«Kjære venner – vi trenger dere nå. Det er ikke meningen at dette skal være en tiggerpost. Men fakta er at vi holder åpent, men har ingen kunder slik som ståa er nå. Så; hvis det er en vare i butikken som du lenge har tenkt at du ville hatt, så er det nå du bør kjøpe den om du ønsker at vår lille butikk skal bestå. Det er ikke farlig å komme inn i butikken, vi desinfiserer og vasker det vi kan og skal. Er du fortsatt engstelig kan vi sende varen i posten, eller levere på døra. Vi tar betaling via vipps, eller paypal. Send melding her, eller ring – så hjelper vi deg. På forhånd tusen takk, og ta vare på hverandre. Vi vil så gjerne se deg igjen.»

Reaksjonene lot ikke vente på seg: «I dag hadde jeg besøk av flere gode kunder, det er jeg veldig takknemlig for. Men samtidig skjønner jeg at det ikke kan fortsette sånn, jeg må også ta mine forhåndsregler. Så jeg forsøker å fylle nettbutikken min med mest mulig varer nå, og håper så mange som mulig vil benytte seg av muligheten til å handle på nett. Vi kommer til å være veldig fleksible på leveringsalternativer» sier Sunniva til Styletalkmagazine.

Pinup 14
Fra en av Retropikens visninger i Drammen. Foto: Patrick Worthington

For our english readers:

Cabin fever during corona lock down? Visit your fave retro style net shops

Pinup 15Yep, it’s time for us consumers to support our fave indie shops and local businesses that we love so much. In a world ran by huge corporations’ small businesses add a much-needed diversity that benefits us as consumers, and – they help enable you to create a unique style and to add style flair to your wardrobe. If you want them to survive the current crisis – now is the time to put your money where your mouth is! And imagine – you will come out as the ultimate style icon at the other end of this crisis!

75458046_172002950646967_8673732247376049249_n
Lise Karlsen poses on Instagram in her shop Manillusion, landmark on Oslo’s east side.

One of our fave locals is Manillusion in Oslo. They specialize in retro style clothing and run a shop that has become a landmark on Oslo’s east side.

The owner and entrepreneur Lise Karlsen – herself very active in the shop daily directs your attention to their net shop.

DSC_2802

«Net shopping might very well be what will help us through this crisis, but we also take non-touch-payments like Norwegian Vipps – for those who are brave enough to go out. We also offer free postage for Norwegian shoppers and if you are quarantined you are welcome to come pick up your purchases personally once you are cleared if you prefer», says Lise.

IMG_0114

She underlines the importance of going about life as normal as possible, even if stuck at home.

«We dress up, put on makeup and do our daily routines, and find that is the best way to cope right now» says Lise Karlsen.

Drammenicana

In Drammen, a small town south of Oslo Sunniva Ferrada runs Retropiken – another fashion boutique popular among the fashionistas in favor of vintage and retro-styles.

Pinup 18
Sunniva Ferrada runs Retropiken in Drammen Photo: Patrick Worthington

Their net shop is currently being stocked with goodies for the happy shoppers, and only last week Sunniva posted this message on the shops’ Instagram account:

«Dear friends, we need you now! I don’t mean to beg. But the fact of the matter is that we are open, but no one comes in at the present. So, if there is anything we have that you have coveted for a while – this is the time to act, especially if you would like this boutique to survive. It is not dangerous to come in, we clean and sterilize what we can on daily routines and do all the personal hygiene that is advised. If you are still worried, we can send your purchases in the mail of deliver on your door – and we accept non-touch payment options or PayPal. Message us here or call, and we will help. Thanks so much in advance and please take care. We would love to see you soon.»

Pinup 14
From Retropiken’s many runway shows Photo: Patrick Worthington

The reactions were almost instant.

«Today we have had several of our regular customers come in, which I am super grateful for. But I know it cannot go on like this so we are topping up our net shop with as much merchandise as we can and hope as many as possible will take the opportunity to use it. We promise to be super-flexible when it comes to finding good alternatives for deliveries», says Sunniva.

So – support local businesses where you are. We will survive this!

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: