Motenytt

Korona-krisen: Støtt de lokale små bedriftene

Ja, for nå er det viktig å holde liv i de små indie-butikker og de lokale bedriftene som vi elsker, rett og slett fordi de bidrar til mangfold og moro i motebildet. Og, under koronakrisen når vi ikke skal omgås så mye er det disse mindre bedriftene som sliter mest.

we-can-do-it-rosie-the-riveter-wallpaper-2

Dersom vi skal ha noe håp at de fleste av dem fortsatt finnes når denne krisen er over er det viktig å huske på at mange av dem har forskjellig service du kan benytte deg av på nett. Dessuten er det viktig å kunne glede seg litt over noe også, selvom dagene preges av alvor og bekymring – og hvorfor ikke nettshoppe litt?

75458046_172002950646967_8673732247376049249_n
Lise Karlsen, gründer og eier av Manillusion

For butikken Manillusion i Oslo har de flere tiltak under krisen, som du kan lese om på butikkens blogg her. Blant annet setter de nå lit til nettet.

DSC_2802

«Nettbutikken kan være det som redder oss, så vi finnes på den andre siden av pandemien. Men vi tar vipps i butikken for de som kan og tør shoppe ute. Og vi tilbyr gratis frakt til alle som shopper på nett. De som bor nær kan eventuelt velge å hente i butikken etter karantene» sier Lise Karlsen hos Manillusion.

IMG_0114
Lise Karlsen (til venstre) under en tidligere pinup-workshop i butikken.

Lise understreker også viktigheten av å leve så normalt som mulig selvom man skulle være isolert innendørs for øyeblikket.

«Vi pynter oss og sminker oss, for alt er bedre om man fortsetter med noen daglige rutiner» sier Lise Karlsen.

Drammenicana

Også den populære butikken Retropiken i Drammen kommer med knallgode forslag til hvordan man kan holde humøret oppe og samtidig bidra til at lokale småbedrifter holder koken under krisen.

Pinup 18Eier og gründer Sunniva Ferrada (bildet over) – også kjent som «Retropiken» fyller på i nettbutikken med godbiter og tilbud. Nylig skrev hun på Instagram:

«Kjære venner – vi trenger dere nå. Det er ikke meningen at dette skal være en tiggerpost. Men fakta er at vi holder åpent, men har ingen kunder slik som ståa er nå. Så; hvis det er en vare i butikken som du lenge har tenkt at du ville hatt, så er det nå du bør kjøpe den om du ønsker at vår lille butikk skal bestå. Det er ikke farlig å komme inn i butikken, vi desinfiserer og vasker det vi kan og skal. Er du fortsatt engstelig kan vi sende varen i posten, eller levere på døra. Vi tar betaling via vipps, eller paypal. Send melding her, eller ring – så hjelper vi deg. På forhånd tusen takk, og ta vare på hverandre. Vi vil så gjerne se deg igjen.»

Reaksjonene lot ikke vente på seg: «I dag hadde jeg besøk av flere gode kunder, det er jeg veldig takknemlig for. Men samtidig skjønner jeg at det ikke kan fortsette sånn, jeg må også ta mine forhåndsregler. Så jeg forsøker å fylle nettbutikken min med mest mulig varer nå, og håper så mange som mulig vil benytte seg av muligheten til å handle på nett. Vi kommer til å være veldig fleksible på leveringsalternativer» sier Sunniva til Styletalkmagazine.

Pinup 14
Fra en av Retropikens visninger i Drammen. Foto: Patrick Worthington

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: