Motenytt

Redesign inspirert av skeiv klubbkultur fra 80-tallet

Den norske designerduoen Anette Ousdal og Erica Mathiesen som står bak merket Pas Passé har lansert en fargesterk og glam kolleksjon av redesignede plagg for våren. Kolleksjonen som har fått navnet POSE er inspirert av New Yorks ballroom-kultur og Netflix-serien «Pose».

«Ja vi er inspirerte av LGBTQ scenen i New York på 1980- og 1990-tallet» sier Ousdal og Mathiesen i en pressemelding.

«Vi så Netflix hitten «Pose» som vi også hentet navnet til kolleksjonen fra, og en idé var født. Vi lot oss inspirere av The Ballrooms i New York hvor vogueing ble til, folk som Blanca, Prey Tell, kjærligheten, familiene, The Mothers, Elektra, drag-scenen, det å tørre å være seg selv, kampen for tilværelsen, sorgen, tapene og samholdet» sier de to.

Men selvfølgelig er det mest av alt, antrekkene, moten, smykkene som er inspirasjonen.

«Kolleksjonen består av vintage jakker, dresser, skjorter og blazere, som vi har sydd om og gitt ett nytt liv. Frynser, strass og bling, alt er ekstra og fab. Alle plaggene er kjøpt inn second-hand i Norge, hvor stoffene er av god kvalitet.» sier Ousdal og Mathiesen.

Kolleksjonen er for slag på Pass Passés nettsider og i vårt studio i Oslo.

Come P O S E with us!

Foto: @tales_by_nature og @chriscaspmedia

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d