Stil

Min stil: Charlotte elsker mørk glamour

“Ja takk, gjerne glamour på en helt vanlig hverdag” sier Charlotte Sandodden.

Name: Charlotte Sandodden

Instagram: @bluedahliaa

Har Mae West på armen: Charlotte Sandodden elsker god gammeldags Hollywood-glamour.

Charlotte Sandodden er utdannet makeupartist med en svakhet for gamle Hollywood-filmer, pulp fiction og film noir, og styler seg gjerne som en femme fatale fra femtitallet. Resultatet kan du se på instagramfeeden hennes. Her er det store muligheter til å bli inspirert – ikke minst om du vil skape litt drama over makeupen og antrekket på selveste nyttårsaften.

Styletalk: Hvordan vil du beskrive stilen din?

Charlotte: «Jeg er veldig glad i the golden age of Hollywood, med gull, lepoardmønster og alt som hører til. Og så liker jeg den gotiske stilen. Prøver å skape mitt eget uttrykk ved å kombinere elementer fra disse stilene. Jeg handler mye online fra utlandet, som for eksempel butikken La Femme en Noir. De få gangene jeg handler i Norge er det selvfølgelig hos Manillusion på Grünerløkka i Oslo.

Styletalk: Har du en favorittfarge?

Charlotte: «Det blir en del sort, men elsker også gull og leopard – helst på tilbehørog detaljer. Men, jeg har også en svær leopardmønstret vinterkåpe  – den klassiske Pearl Coat fra Collectif –  som jeg kjøpte hos Manillusion, den får jeg ganske mye oppmerksomhet for.

Styletalk: Hvordan liker du å sminke deg til hverdags og fest?

Charlotte: «Hver dag er det full foundation, concealer, contour, blush –  the whole shebang. Så det er en liten prosess, men jeg har god rutine og bruker kanskje bare et kvarter. Jeg liker mørke, matte lepper og har cirka 70 forskjellige leppestifter. Mange av dem er fra merket Anastasia – de sitter veldig godt, spesielt en fargen Dusty Rose. Ellers er jeg glad i leppestiftene til Kylie som jo er kommet til Norge, og Lime Crime. Skal jeg på byen blir det litt ekstra, gjerne også påsetting av løsvipper, glitter, krølling og styling av hår og sånne ting i tillegg til den vanlige makeuprutinen. Da kan jeg bruke alt fra en halvtime til en time. Men, bare så det er dagt – det er ikke bare til fest at jeg kjører på med glam. Noen dager har en jo mer lyst til og behov for å pynte seg selvom det kanskje bare er en helt vanlig mandag. Og som nå til jul og nyttår, da bruker jeg gjerne knallrød leppestift og litt ekstra glitter også på jobb. Det er ikke sånn at jeg på død og liv MÅ sminke meg for å møte verden, jeg kan godt gå ut med håret i hestehale og helt uten sminke – men jeg føler meg så utrolig mye bedre når jeg pynter meg.

Styletalk: Har du et stilikon?

Charlotte: «Jeg er veldig inspert av Dita Von Teese. Og Mae West er definitivt på lista, har til og med en tattovering av henne. Gypsy Rose Lee er også et ikon, og så liker jeg estetikken i gamle skrekkfilmer, som for eksempel “Dracula” og “Frankenstein” – den looken syns jeg er veldig dramatisk og flott.

Styletalk: Hvor lenge har du hatt sans for vintage Hollywood?

Charlotte: «Det begynte litt forsiktig rundt 2010, med røde lepper og strømper med søm. Men interessen startet nok tidligere enn det. Jeg har en far som er veldig glad i Elvis, Marilyn Monroe og alle ikonene fra femtitallet, og jeg leste noen av bøkene han hadde om dem i bokhylla. Og en onkel på mors side av familien pleide samle på femtitalsobjekter. Jeg kan huske at hele hele leiligheten hans var full av americana, sekstitallsmøbler og at å komme inn der var som å trå inn i en annen verden. Det var bare helt fantastisk! Så disse to er nok medskyldige i at interessen min for femti-og sekstitallet ble vekket ganske tidlig.

Alle foto fra Charlottes instagram @bluedahliaa

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d