Motenytt

H&M med nytt designsamarbeid

I dag, onsdag 13. januar, delte H&M nyheten om et nytt desginsamarbeid på sin Instagram story. Men hvem det er med, avsløres ikke før i morgen, kl 15.00 CET. Vi i redaksjonen har diskutert litt hvem det kan være.

Ingenting H&M gjør er tilfeldig, og vi kan regne med at videoen de la ut inneholder hint om hvem designeren er. Det første vi la merke til var at bakgrunn og skrift var rosa. Videoen starter med en stor X som ser ut som den er skrevet på tykt papir på en skrivemaskin, og fonten som blir brukt er en skrivemaskinfont. Så zoomer den ut og viser flere bokstaver, tall og tegn. Alle endrer seg konstant frem til noen av dem former ord. Mens starten har et vintagepreg, er resten moderne teknologi. Tegn er i stadig bevegelse, men det virker som er et mønster der og at videoen scroller nedover en skjerm. De fleste av disse tegnene finner vi på et hvert tastatur, men blant dem er det også mange hjerter.  Videoen avsluttes med en ny X.

Men hva betyr det?

Siden videoen blander gammel og ny teknologi kan de tyde på at det er en designer som har holdt på lenge. Eventuelt noen som blander nytt og gammelt, eller lar seg inspirere av tidligere mote og designer klær med en moderne vri.

Så er det hjertene og rosa. Her tenker jeg på Kate Spade. De lager både klær, vesker og smykker og ville kunne lage en variert kolleksjon sammen med H&M. Men selskapet ble grunnlagt i 1993, så vi kan regne med de brukte pc og ikke skrivemaskin. Og jeg får ikke X’en til å passe.

En designer som har holdt på siden skrivemaskinens tid, er Vivienne Westwood. Hun er dronningen av Punk og de sier at «Pink is the colour of Punk». I tillegg fyller hun 80 år 8. april, og det hadde vært helt hennes stil å komme med et slikt samarbeid i den forbindelse.

Vi gleder oss til å finne ut hvem det er!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: