Motenytt

Topshop stenger dørene i Oxford Street

Etter 27 år ved Oxford Circus legger Topshop ned flaggskipbutikken sin i London. I november gikk Arcadia, selskapet som eier Topshop, i administrasjon. Nå selger de det 3-etasjes store butikklokalet etter at Sir Philip Green ikke fikk samlet inn penger til å betale ned gjeld etter at salget stupte som følge av pandemien.

Siden 1994 har Topshop i Oxford Street vært episenteret for tilgjengelig mote. Ingen shoppingtur til London var komplett uten et besøk. Topshop var populær blant alt fra tenåringer som var i ferd med å finne sin egen stil, til kjendiser og kongelige. Hertuginne Kate har ved både private og offentlige anledninger vært kledd i antrekk fra Topshop.

Topshops flaggskip var ikke bare en butikk. Det var et sosialt møtepunkt. Ved inngangen ble man møtt av en DJ som satte stemningen, og det var små utsalg med bubble tea og cup cakes. Én time der ga mye innhold til Instagram. Dette var himmelen for fashionistaer fra verden over.

Et av butikkens høydepunkt var da de samarbeidet med Kate Moss om én kolleksjon i 2007 og én til i 2014. Som et av verdens største stil-ikon var det ikke det ble ville tilstander rundt lanseringene. Folk sto timevis i kø for å sikre seg de ettertraktede plaggene og få et glimt av motestjernen.

De hadde også et samarbeid med Beyoncè, med Ivy Park i 2016. En stor suksess, men mest for Beyoncè som kjøpte ut Sir Philip Green i 2018.

Salget av lokalet i Oxford Street betyr ikke nødvendigvis at det er helt slutt for Topshop, men Oxford Street blir aldri det samme uten. Det var kanskje litt mye folk der og alt for varmt når man var kledd i vintertøy, men få butikker har betydd så mye for så mange. En æra er over.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d