Entrepeneurs Fashion Style Video

«Vi har alt her i Oslo!» sier norske gründere i ny motevideo

«Vi har alt her i Oslo!» Replikken kommer fra Elisabeth Stray Pedersens video for kolleksjonen No.9 som ble lansert på den digitale Oslo Runway nettopp.

Kolleksjonen er et samarbeid mellom Stray Pedersen og Fretex – såkalt upsycle, der designeren har brukt materialer fra Fretex og sydd dem om, sammenføyd dem med nye materialer eller helt nye produkter som igjen er omskapt til helt nye, unike plagg.

esp 3

Hun er i ferd med å bli selve dronninga av grønn, norsk mote. For helt siden Elisabeth Stray Pedersen tok over en 60 år gammel tekstilfabrikk i Oslo i 2015 har hun bygget merkevaren sin: ESP. Hvert år har hun servert nye kolleksjoner og sitt eget signaturplagg: pleddkåper i ren norsk ull. Ikke minst er hun kjent for sitt samarbeid med lokale bedrifter. Resultatet er bærekraftige plagg som selges til en rekke utvalgte butikker i Norge og Japan. For dette arbeidet er Stray Pedersen belønnet med flere prestisjepriser for sitt design. ESP er kjøpt inn av Nasjonalmuseet og har fått internasjonal omtale blant annet i VOGUE Japan.

Skjermbilde 2020-08-19 kl. 15.23.01
Designer Elisabeth i blazer fra @fretexfashion upcycle samarbeidet. Foto lånt fra Elisabeths Instagram konto.

Som modeller til den nye motevideoen har hun fått med seg to andre kvinnelige gründere, Cornelia Øiestad og Vanessa Krogh som står bak bryggeriet Villbrygg. Produktet, som er laget basert på lokale råvarer, er blitt så populært at kafeer og restauranter står i kø for å kjøpe. I følge Finansavisen venter både Maemo, en kaffebar i Tokyo og danske Noma på mer.

Alle film credits på Youtube.

I Elisabeth Stray Pedersens ferske motevideo ser vi Villbrygg-jentene iført ESP klær samle inn urter og planter til brygget sitt i Oslos natur – og jammen ser ikke Oslo egentlig ganske idyllisk ut sett i slow motion med motebriller.

esp 2

Kolleksjonen – som blant annet har noen helt crazy kule black-on-black-antrekk for dem som elsker det – ble lagt ut for salg eksklusivt hos Galleri Sorgenfri tirsdag kveld.

Alle foto: Torjus Berglid

For our English readers:

Designed with the love of local produce

«We have everything in Oslo!» The line is spoken by one of the models in Elisabeth Stray Pedersen’s new fashion video shown digital at Oslo Runway this week.

The video showcase Stray Pedersen’s new collection No.9 – a collab between the designer and Fretex, a local charity shop selling secondhand fashions.

esp 3

In 2015 designer and entrepreneur Elisabeth Stray Pedersen took over a 60-year-old outerwear factory situated in Oslo. The ESP brand was born. Ever since, the brand has continued evolving collections with the factories signature style, iconic blanket coats in pure Norwegian lambswool. The brand collaborate with a selection of local crafts guilds from Norway and the garments are sold to shops in Norway and Japan. The brand showcased lastly at Oslo Runway in 2018, and Fashion Oslo in 2019. In 2019 Elisabeth Stray Pedersen won the prestigious award Jacobs price by Design and Architecture Norway for the work with ESP. This year the brand was bought into the collections at Oslo National Museum of the Arts and published in Vogue Japan this year as one of Scandinavia’s sustainable new fashion designers.‍

Skjermbilde 2020-08-19 kl. 15.23.01
Designer Elisabeth in blazer from @fretexfashion upcycle colab. Foto borrowed from Elisabeths Instagram account.

To model her new line in her fashion video Stray Pedersen chose two other Norwegian entrepreneurs – Cornelia Øiestad and Vanessa Krogh – the women behind the beverage company Villbrygg. The beverages have become popular that renown restaurants and coffee bars all over the world line up to buy, according to Norwegian newspaper Finansavisen.

All video credits in the Youtube description box.

In the video, we see Øiestad and Krogh go about their business picking herbs for their drinks in Oslo, of course – dressed in ESP’s sustainable fashion. Perfect message.

esp 2

The new ESP-collection – No.9 – is designed with upcycled materials combined with new pieces, resulting in unique and extremely wearable styles. Some awsome black-on-black-combos for those who love them, as well as more colourful items. This collection is sold exclusively in the shop Sorgenfri in Oslo.

All photos: Torjus Berglid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: