Motenytt Video

«Vi har alt her i Oslo!» sier norske gründere i ny motevideo

«Vi har alt her i Oslo!» Replikken kommer fra Elisabeth Stray Pedersens video for kolleksjonen No.9 som ble lansert på den digitale Oslo Runway nettopp.

Kolleksjonen er et samarbeid mellom Stray Pedersen og Fretex – såkalt upsycle, der designeren har brukt materialer fra Fretex og sydd dem om, sammenføyd dem med nye materialer eller helt nye produkter som igjen er omskapt til helt nye, unike plagg.

esp 3

Hun er i ferd med å bli selve dronninga av grønn, norsk mote. For helt siden Elisabeth Stray Pedersen tok over en 60 år gammel tekstilfabrikk i Oslo i 2015 har hun bygget merkevaren sin: ESP. Hvert år har hun servert nye kolleksjoner og sitt eget signaturplagg: pleddkåper i ren norsk ull. Ikke minst er hun kjent for sitt samarbeid med lokale bedrifter. Resultatet er bærekraftige plagg som selges til en rekke utvalgte butikker i Norge og Japan. For dette arbeidet er Stray Pedersen belønnet med flere prestisjepriser for sitt design. ESP er kjøpt inn av Nasjonalmuseet og har fått internasjonal omtale blant annet i VOGUE Japan.

Skjermbilde 2020-08-19 kl. 15.23.01
Designer Elisabeth i blazer fra @fretexfashion upcycle samarbeidet. Foto lånt fra Elisabeths Instagram konto.

Som modeller til den nye motevideoen har hun fått med seg to andre kvinnelige gründere, Cornelia Øiestad og Vanessa Krogh som står bak bryggeriet Villbrygg. Produktet, som er laget basert på lokale råvarer, er blitt så populært at kafeer og restauranter står i kø for å kjøpe. I følge Finansavisen venter både Maemo, en kaffebar i Tokyo og danske Noma på mer.

Alle film credits på Youtube.

I Elisabeth Stray Pedersens ferske motevideo ser vi Villbrygg-jentene iført ESP klær samle inn urter og planter til brygget sitt i Oslos natur – og jammen ser ikke Oslo egentlig ganske idyllisk ut sett i slow motion med motebriller.

esp 2

Kolleksjonen – som blant annet har noen helt crazy kule black-on-black-antrekk for dem som elsker det – ble lagt ut for salg eksklusivt hos Galleri Sorgenfri tirsdag kveld.

Alle foto: Torjus Berglid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d