Motenytt

Tim Walker’s vidunderlige verden

20191015_133432
Tilda Swinton i gule omgivelser.

TEKST: HANNA MARGRETHE ENGER

Noen av Vogues mest magiske moteserier er fotografert av Tim Walker. I hans fotounivers holder det ikke med en modell i nydelige kjoler i et gammelt, engelsk herskapshus, han vil ha en hest eller to også. Inne i huset. Bildene hans inviterer til en annen verden, en verden hvor alt er mulig og hvor linjen mellom eventyr og virkelighet er visket ut. Han fotograferer ikke bare moteserier, men også portretter. Han har fotografert alt fra Hollywood-stjerner og supermodeller som Tilda Swinton, Lily Cole og Kate Moss til forfatter Margaret Atwood og programleder og naturhistoriker Sir David Attenborough. I samarbeid med Victoria and Albert-museet stiller han nå ut et stort utvalg av bildene sine. Siden det er Tim Walker holder det ikke med hvite rom. Utstillingen er som å stige inn i hans verden. Det henger rekvisitter fra bildeserier i taket, hvert rom har et eget tema, fra kirke til bestemors stue. Å gå gjennom utstillingen er en opplevelse i seg selv.

Utstillingen er åpen frem til 8. mars 2020 og billetter koster £15 = 177 NKR.

20191016_203718
Design av norske Fredrik Tjærandsen. London 2019.

 

For our English readers:

Tim Walker’s wonderful world

TEXT BY: HANNA MARGRETHE ENGER

Tim Walker photographs some of Vogue’s most magical fashion stories. In his photographic universe, a model in gorgeous dresses in an old English mansion is not enough; he wants a horse or two as well. Inside the house. His images invites us to another world, a world where everything is possible, and where the line between fairy tales and reality is blurred. He not only photographs fashion stories, but also portraits. He has photographed everyone from Hollywood stars and supermodels such as Tilda Swinton, Lily Cole and Kate Moss to author Margaret Atwood and broadcaster and naturalist Sir David Attenborough. In collaboration with the Victoria and Albert Museum, he now exhibits a large selection of his photographs. Since it is Tim Walker, white rooms with plain walls isn’t enough. The exhibition is like stepping into his world. There are props from photo shoots in the ceiling. Each room has its own theme, from church to grandmother`s living room. Going through the exhibition is an experience in itself.

The exhibition is open until 8 th March 2020, and tickets cost £15.

20191015_132119
A peek into Tim Walker’s work methods. Sketchbook, Pentax K1000 35mm SLR camera and to photos of Lily Cole.
20191015_133432
Tilda Swinton in yellow surroundings.
20191016_203718
Design by Norwegian Fredrik Tjærandsen. London 2019.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: