Motenytt Video

Chanels visjoner for vår og sommer 2020

001

Designer Virginie Viard hadde Paris’ hustak som catwalk da hun lanserte motehusets kolleksjon for neste vår og sommer i Grand Palais nylig. Kolleksjonen er i signalfargene rødt, hvitt og blått, samt klassisk svart- og hvitt kombinasjoner, og et og annet dæsj av rosa.

02_SS_2020_RTW_Finale_pictures_Olivier_Saillant_1_

Madame Viard har, som første kvinne siden Coco Chanel selv, tatt over sjefsstolen i motehuset etter avdøde Karl Lagerfeld. Under lanseringen av neste års vår- og sommer-kolleksjon kunne hun avsløre at det er Nouvelle Vague – den franske bølgen, en stilretning innenfor fransk film fra 1950 og 60-tallet, som har vært hennes hovedinspirasjon bak den nye kolleksjonen. Og selvsagt av musen fra denne perioden, skuespilleren Jean Seberg som ble udødeliggjort i Jean-Luc Godards klassiker “Til siste åndedrag” sammen med Jean-Paul Belmondo.

08_SS_2020_RTW_collection_close_up_looks_8_

Hustakene, så typisk for Paris og Rue Cambon der Coco Chanel åpnet sin første butikk i Paris i 1910. Hustakene gikk også igjen som motiv på en kjole der også Chanels egen logo fungerer som en del av skylinesilhuetten. Samme print skimtes også på den matchende overdimensjonerte utgaven av Chanel 19-vesken.

01_SS_2020_RTW_collection_close_up_looks_1_

Blandingen av florlette, nærmest flytende skjørt og kjoler, vasket denim, korte shorts og piratbukser, sammen med stort bijouteri og stramt konstruerte kåper og jakker gir et maskulint-feminint uttrykk som resulterer i det hyperfeminine. Dette er jo selve signatur-looken hos Chanel og har vært det helt siden hun selv revolusjonerte kvinnemoten på 1900-tallet og drev det legendariske motehuset som kanskje er det “franskeste” av dem alle. Og håndverket i seg selv er et sterkt vitnesbyrd om den enorme kompetansen som atelierene i motehovedstaden besitter, og som til stadighet befester Paris som motens hovedstad.

Du kan se hele visningen fran Grand Palais her:

Alle bilder og video: Chanel

For our English readers:

Chanel’s vision for spring and summer 2020

001

Designer Virginie Viard chose Paris’ rooftops as the backdrop for Chanel’s spring-summer 2020 collection shows at Paris’ Grand Palais this October. The collection – a vibrant, elegant line of dresses, suits and little playful rompers were accessorised with sandals with jewelled or strass-embellished straps or shoes that are flat and two-tone. Occasionally models wore little hats.

02_SS_2020_RTW_Finale_pictures_Olivier_Saillant_1_

“The roofs of Paris remind me of the atmosphere of the Nouvelle Vague. I saw silhouettes walking on the roofs. I thought about Kristen Stewart playing Jean Seberg and all the actresses Gabrielle Chanel dressed at that time,” says Virginie Viard, Artistic Director of the Fashion collections.

The Paris rooftops – so characteristic of the city and especially 21 Rue Cambon where Coco Chanel opened her first boutique in 1910 – was also used as prints on dresses, embellished with the Chanel logo as part of the skyline. Same print was also seen on an over size Chanel 19 bag.

01_SS_2020_RTW_collection_close_up_looks_1_

The silhouette is fluid and light, materials supple and for both day and night, the collection plays with the simplicity and balance of volume. Jackets with flounced collars and cuffs and short skirts reinterpret the tweed suit. Capri pants and denim jackets with ruffles also join the dance. Very pure little white coats are worn with voluminous skirts and tops in black and white tweed.

08_SS_2020_RTW_collection_close_up_looks_8_

The straight-cut masculine tweed jacket is revisited, transformed into playsuits, jumpsuits or a little dress with a flared skirt. Long coats come in tweed or wool crêpe while a striped top and a carelessly knotted shirt add masculine-feminine accents. Materials are satin, silk faille and taffetas, organza and raffia. In their transparency, the fabrics reveal the breathtaking work of the ateliers required for the construction of the dresses. See the entire runway show here:

All photos and videos: Chanel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d