Motenytt Video

Valli og H&M-kolleksjonen er her

1399_LookBook_210x297_47“Jeg kler ikke opp jenter som skal på jobben, jeg kler opp jetset-damer. Det er de som er mine kunder” uttalte Giambattista Valli til Vogue.com tidligere i år, da de intervjuet han om samarbeidskolleksjonen han har laget for H&M. Og sant nok, er det så jetset som det går an å bli, vel og merke på et budsjett som passer H&Ms image; her er tyll og tull, broderier, rysjer og dill og dall for den som virkelig vil “pønte seg”.

Visjonen bak H&M-kolleksjonen er i følge Valli en “gjeng unge jetsettere som reiser fra land til land og ender med å gjøre seg klare for et ball i Roma”. Så kan man selvsagt spørre seg om den typen jetset handler på H&M? Nuvel. Da den sjokkrosa, stroppeløse tyllbomben ble lansert på kleskjedens pre-drop under årets filmfestival i Cannes i vår bedyret i hvert fall Kendall Jenner at hun er superfan av italienerens design – og alle vet jo at den dama kan shoppe hvor hun vil.

1399_LookBook_210x297_23.jpg

Den største utfordringen er det gutta som blir invitert på med denne kolleksjonen. Valli selv sier han liker tanken på menn som er så trygge på seg selv at de gjerne låner litt fra kjærestens klesskap når han skal på fest – og ikke går av veien for å henge på seg et perlekjede eller to. Vi tipper med dette at den skandinaviske viking-looken er definitivt ute – og at nå er det barock’n’roll for alle penga. Om det blir i drøyeste laget for de gutta som er litt mer sport og street kan de alltids finne seg en joggedress fra kolleksjonen, vel og merke med leopardprint.

amfAR Cannes Gala 2019 - Inside

Giambattista Valli  jobbet tidligere hos Fendi og Emanuel Ungaro, og han har kun vært medlem av  det franske Chambre Syndicale de la Haute Couture siden 2011. På den tiden har han rukket å bli en av kjendisdamenes favoritter. Rihanna, Amal Clooney, Ariana Grande og Emma Stone har alle opptrådt iført den genierklærte italienske designers kreasjoner. Med H&M-samarbeidet forteller han oppskriftsmessig et det er en måte for han som couturier å nå ut til et bredere publikum. Og for H&M er selvfølgelig et designernavn som gir så eksklusive og flamboyante assosiasjoner en match made in heaven foran julebordsesongen.

Kolleksjonen lanseres over hele verden den 7. november, men du kan alt kikke på lookbooken på klesgigantens hjemmesider.

Alle fotos: H&M

For our English readers:

Giambattista Valli and H&M collab is here

1399_LookBook_210x297_47

Speaking to Vogue about his collab with swedish fashion chain H&M earlier this year the italian couturier said: ‘I’m not a designer who dresses someone to go to work — my community is very jetset. I love this idea of people being comfortable moving from one country to another; one culture to another.’

When asked to describe his target audience, he siad: ‘I wanted to show this girl who now lives in LA, Shanghai or Berlin and comes home to Rome with a group of friends, they’re staying at a palazzo and getting ready for a party.’  OK, so what we know as jetset probably does not shop at a high street brand like H&M. but the collection speaks right to the heart of the clothing chain’s target customer who wants to get dressed up for the annual party season. But when Kendall Jenner sported the pink tulle creation to Cannes as part of the drop collection she claimed she adored it because she is a great admirer of the italian designer – and well we all know she can shop wherever she wants.

1399_LookBook_210x297_23If we were top predict anything at all about this collection we would say perhaps guys might feel less enthusiastic then their girlfriends. Because unless your man has a hankering for velvet, gold and fluncy florals this clothes line may not be for him. According to Valli, he loves the idea of a man who is not adverse to going through his girlfriend’s wardrobe to find a good party outfit – and sees absolutely nothing wrong with piling on strands of pearl necklaces along with his velvet suits and coats. So with this perhaps it is safe to say the nordic viking look is definitely out. Men who prefer things more street and casual can always pick one of the tracksuits – animal print of course.

amfAR Cannes Gala 2019 - InsideGiambattista Valli who honed his designer skills at Fendi and Emanuel Ungaro has only been a member of the french fashion syndicat since 2011. During that time he’s become the go-to guy for celebs like Rihanna, Amal Clooney, Ariana Grande and Emma Stone who have all graced the red carpet sporting his frocks. Collaborating with H&M he claims will help him reach a broader audience and well for H&M he is the perfect choice for the X-mas season.

The collection will be on sale globally from November 7, but the look book is released on H&M’s web page.

All photos: H&M and Getty for H&M

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: