Motenytt

Ting jeg har: 2 Swatch X BAPE klokker

Espen Hågensen Rusdal samler på klær, sneakers, møbler og designpryler fra hele verden, særlig Tokyo, der han har kontakt med en egen personal shopper. I denne spalten viser han sine beste greier.

IMG_6767

Hva: Swatch X BAPE global edition.
Hvorfor: Jeg husker fortsatt godt min første tur til Galleri Oslo, som skulle være Nord-Europas lengste shoppingsenter eller no. Tror sågar det var åpningsdagen en gang på 80-tallet. Der var det en Swatch-butikk. Klokkene var bare så kule og forseggjorte. Boksen de lå i var stilig og prisene fornuftige. Galleri Oslo er mer eller mindre borte nå. Swatch derimot er større enn noensinne. BAPE er blant mine favoritter, selv om grunnlegger Nigo ikke lenger har noe med merket å gjøre. Hans ikoniske camo dekker denne klokken som er en av seks Swatch har sluppet med BAPE nå i juni. Dette er den det er produsert flest eksemplarer av, men også den som ser best ut.
Hvor: Min shopper i Tokyo fikset min global edition. Den kom ut i Europa noen uker etterpå. Prisen var 1.300 kroner. Jeg ser at det ligger flere ute på eBay nå mellom 2.200,- og 3.000 kroner.

IMG_6766

Hva: Swatch X BAPE London edition.
Hvorfor: England har selvsagt en egen London-versjon. Den kjøpte jeg i Swatch-butikken på Oxford Street. Min er nummer 950 av 1993 eksemplarer og er utsolgt over hele verden.
Hvor: Min London-edition kjøpte jeg i Swatch-butikken på Oxford Street, det ligger noen ute på eBay av den også.

Processed with MOLDIV

Alle foto: Espen Hågensen Rusdal

For our English readers:

My stuff: Swatch X BAPE

Journalist Espen Hågensen Rusdal collects clothes, sneakers, furniture and design objects from all over the world, especially Tokyo. He shops on eBay or via personal shoppers and is happy to share some of his best scoops with Styletalk Magazine.

IMG_6767

What: Swatch X BAPE global edition.
Why: I can still remember my first ever trip to a shopping mall in Oslo named Galleri Oslo, supposedly the longest mall in north of Europe back in the day. This was the eighties and if I’m not mistaken it could have been I was there on opening day. In the mall there was a Swatch shop. The watches were über cool and very ornate, even the boxes they came in kicked ass – and best of all – the watches were not expensive. These days there’s not much left of that mall, but Swatch is greater than ever. BAPE is among my absolute favorite even if Nigo is no longer related to the brand. But one of the 6 new watches Swatch released in June is decorated with his iconic camo pattern, it is by far the most popular.
Where: My personal shopper in Tokyo managed to find me this global edition. It was released in Europe a few weeks later. I paid 1300 Norwegian kroner (approx. 142 US dollar) but I see several at eBay priced around double.

IMG_6766

What: Swatch X BAPE London edition.
Why: Of course, England have their own London-edition. Of course, I had to have it –  and I got mine this summer. Mine is number 950 out of 1993 produced watches and is currently sold out worldwide.
Where: My London-edition I purchased in the Swatch shop on Oxford Street. I see there are a few out on eBay also.

Processed with MOLDIV

All photos: Espen Hågensen Rusdal

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: