Motenytt

Forsøkte å svindle Virgil Ablohs Instagramfølgere

Abloh 1

Sko er viktig for mange. Ja, såpass viktig at mange blir utsatt for svindel i jakten på de mest populære modellene.

TEKST: ESPEN RUSDAL

Designer Virgil Abloh er kanskje den eneste som kan utfordre Kanye West når det kommer til sko i dagens motebilde. Såpass populære er Ablohs sko og samarbeid med Nike at skoene som koster vel 1400,- kr. i butikken går for tusenvis på nettet. Ja, titusenvis for enkelte modeller.

Virgil Abloh er da også kompis med nettopp Kanye som var på første rad da Abloh presenterte sin første kolleksjon for Louis Vuitton. Ablohs eget merke, Off-White, er også blant bransjens mest ettertraktede.  Hans lyseblå Air Force 1 X Off-White er blant de mest sagnomsuste. De ble sluppet i forbindelse med en utstilling Abloh hadde; «Figures of Speech» hos Museum Of Contemporary Art Chicago. For øyeblikket ligger det noen par på eBay. De går for 21.000,- kr. og oppover.

image3Ablohs Instagram ble hacket denne uken og følgere ble sendt til en nye konto som lovet at en ny sko ville slippes om antallet følgere nådde 50.000. Dette ble siden endret til 200.000 følgere.  Det kom flere meldinger om at du kunne betale 5.000 dollar i bitcoin, eller 2.000 dollar hos Apple Pay, så kunne du få kjøpe et par sko; Futura X Off-White X Nike SB Dunks Low. Det vites ikke om noen gikk på limpinnen, men flere bemerket det hele virket merkelig.

image2

Abloh selv bekreftet at kontoen var hacket med et bilde og teksten:
Kontoen var hacket. Nå er alt chill.

image1 (2)

Men skoene de vil komme en dag. Det sier i hvert fall Abloh selv.

Alle foto: Instagram

For our English readers:

Attempt to scam Virgil Abloh’s Instagram followers

Abloh 1Shoes are popular, so popular that people get scammed hunting for the right pair.

TEXT: ESPEN RUSDAL

Designer Virgil Abloh may be the only designer who can currently challenge Kanye West when it comes to designing poplar sneakers. So popular are Abloh’s shoes that they sell for three or four times the sales prices online. Sometimes much more for select styles.

Virgil who is also buddy with Kanye, has his own successful label Off-White. And when he presented his first line for Louis Vuitton Kanye was seated front row.

Abloh’s pale blue Air Force 1 X Off-White are already legendary. They were released alongside Abloh’s art show “Figures of Speech” at the Museum of Contemporary Art Chicago, and this very moment you may find a couple of pairs on eBay where they fetch from 21000 kroner and up.

image3

This week Abloh’s Instagram was hacked, a scammer sending followers to a fake account with the promise of the release of a brand-new pair of shoes when the followers counted 50.000 – later altered to 200.000 followers.

Followers were also tried scammed by an opportunity to buy a pair of Futura X Off-White X Nike SB Dunks Low for the special price of 5000 dollars in bitcoin or 2000 dollar at Apple Pay. If anyone took the bait is unknown, but people must have smelled a rat because words about the weirdness spread fast.

image2

Abloh himself later confirmed the account was hacked with this picture and text: “account was hacked. now its chill.

image1 (2)

The shoes are bound to surface sooner or later claims Abloh.

All photos: Instagram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: