Stil

Norgesklare Dita von Teese: Jeg foretrekker glamour, ikke naturlig skjønnhet

Dita by Albert Sanchez jpeg
Foto: Albert Sanchez

Hun blir kalt dronningen av moderne burlesk, og nå tar hun med seg sitt splitter nye show «Glamonatrix» til Norge. Fredag 22. mai neste år kan du oppleve hennes gnistrende show på scenen i Folketeateret i Oslo.

Helt siden hun vandret inn i en strippeklubb på tidlig nittitallet har Dita von Teese, som egentlig heter Heather Reneée Sweet, vært overbevist om at hun ønsket en karriere i glamourens tjeneste. Hun lot seg inspirere av klassiske skjønnheter fra Hollywoods gullalder, som Hedy Lamarr og Betty Grable – sterke og superfeminine kvinner som ikke vegret seg for å spille på sex, og markerte seg tydelig annerledes en datidens strippere.

«For meg var det å komme inn på strippeklubbene en åpenbaring. Her var blonde bikini-babes og rock’n’roll, og jeg tenkte: dette er en fantastisk mulighet for meg for jeg likner ikke på noen av dem med min bleke hud og mørke hår. Jeg ville gjøre gammeldags striptease med korsetter og lange hansker og kapitalisere på min annerledeshet» sa Dita von Teese i et intervju i The Guardian for noen år siden, og understreket:

«Jeg foretrekker glamour framfor ekte skjønnhet. Og føler meg mer hjemme på gatene i Paris blandt vakker arkitektur enn på en strand i California. Jeg har langt mer respekt for kunst enn såkalt natur og naturlig skjønnhet.»

Dita by Sequoia Emmanuelle 2 (1)
Foto: Sequoia Emmanuelle

Med showene «Strip Strip Hooray» og turneen «Art of the Tease» har hun opptrådt for fulle hus verden over, og sist hun turnerte i Europa solgte hun ut hele fem kvelder på London Palladium.

«Så den som vil sikre seg billetter til Folketeateret må være tidlig ute» sier arrangør Sindre Pernell Nordby.

I motsetning til det typiske strippeklubb-klientellet er det kvinnene som stormer til Dita von Teeses forestillinger i dag. Likevel blir hun alltid konfrontert med at det hun jobber med kan sees som antifeministisk.

Dita by Guillaume Thomas
Foto: Guillaume Thomas

«Når flesteparten av mitt publikum er kvinner, hvordan kan det være antifeministisk? Jeg liker å bli betraktet som et sexobjekt og ser ingen skam i bli kalt stripper. Tvert imot så liker jeg det. Men for mange kan det se ut som den frie seksualiteten er vårt siste tabu» uttalte hun i intervjuet med The Guardian.

Med «Glamonatrix», som også er navnet på Dita von Teeses eksklusive undertøyskolleksjon, har hun solgt over en million billetter. Den oppsiktsvekkende flotte produksjonen har satt gullstandarden for nybølgen av moderne burlesk. Von Teese tar publikum med på en ekstravagant reise, med kostymer laget av korsettmakeren Mister Pearl, designeren Jenny Packham, burleskikonet Catherine D´Lish og skodesigneren Christian Louboutin. Og arrangøren lover at det frekke showet garantert vil ta pusten også fra hennes norske publikum.

Dita by Ali Mahdavi
Foto: Ali Mahdavi

Billettene slippes fredag 28/6, kl 09.00 og prisen ligger på 564-764 kr pluss avgift. Vil du ha en såkalt meet and greet-billett må du punge ut med 2450 kroner i tillegg til ordinær billett, men da får du også møte Dita etter forestillingen, ta bilde og få signert boken hennes om du har den.

For our English readers:

Dita von Teese: I am interested in glamour not natural beauty

Dita by Sequoia Emmanuelle
Photo: Sequoia Emmanuelle

She’s hailed as the queen of modern burlesque, has sold over one million tickets to her show «Glamonatrix» and next year she visits to Oslo.

Ever since she wandered onto the strip club scene in the early nineties Dita whose real name is Heather Renée Sweet, been hooked on glamour. Channeling Hollywood legends Hedy Lamarr and Betty Grable she wanted to emulate a strong and powerful yet feminine image  that made her stand out from the average stripper of the day.

«My first shows were in strip clubs and they were what sparked my interest in burlesque and wanting to know the history of striptease. When I walked into a strip club in 1991 I walked into rock’n’roll and blonde bikini babes, and I thought: this could be amazing because I don’t look like anybody in here. My skin is pale, my hair black and I want to do striptease, wear corsets and long black gloves. I thought I could capitalize on the fact I was different» she told the readers of The Guardian in a video interview a little while ago. And continued to tell how she prefers made-up glamour to natural beauty and how she feels more at home among art and gorgeous architecture of the streets in Paris than she does on a California beach.

Dita by Ali Mahdavi
Photo: Ali Mahdavi

A powerful message of self-creation, Dita von Teese does all her own makeup and styling pre-shows. She plans all her acts, props and has no so-called glam squad working with her backstage. With her shows «Strip Strip Hooray» and «Art of The Tease» she has sold out shows all over the world and last time she toured Europe she performed for a full London Palladium five nights in a row. So those wanting to see her show in Oslo better be early.

Dita by Albert Sanchez jpeg
Photo: Albert Sanchez

Dita von Teese’s audience today are basically women and not your regular nudie bar clientele. But she still must put up with people asking if what she does is anti-feminist. But when majority of her audience is female, how can it be perceived anti-feminist? asked Dita to the Guardian journalist and boldly stated she loves being an object of desire:

«It’s almost like the free sexuality is the last taboo. I’m a stripper, and I like to call myself a stripper. If this is what I like to do, that’s what it is. No-one can dictate to a woman what should make her feel sexy.»

Dita by Sequoia Emmanuelle 2 (1)
Photo: Sequoia Emmanuelle

With her show «Glamonatrix» – same name as her lingerie collection –  she has already sold over a million tickets worldwide.

The amazingly gorgeous production has set the top standard for modern burlesque shows. In this performance she takes her audience on an extravagant tour the force, wearing costumes designed by corsetier Mister Pearl, designer Jenny Packham, burlesque icon Catherine D’Lish and shoe designer Christian Louboutin.

Dita by Guillaume Thomas
Photo: Guillaume Thomas

Norwegian tickets are released Friday June 28 at 09.00 am, they cost between 564-764 Norwegian kroner, while meet and greet tickets are an additional 2450 kroner, which includes taking a pic with Dita and have a book or picture signed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d