Fashion Style

NIKE X OFF-WHITE Zoom terra Kiger 5 er her!

TEKST: ESPEN H. RUSDAL

Nike X off-white Zoom Terra Kiger5 – slippdato: 24.juni 2019.

IMG_6200 (3)
Skjermdump Nike.

Is it a plane? Is it a bird? Is it a man? Is it a woman?

Denne uken slipper Nike en ny løpesko. NIKE X OFF-WHITE Zoom terra Kiger 5 er en løpesko som kommer i damemodell. Det er tre utgaver; en hvit og grønn, en grønn og hvit og en svart og lilla.

BE328055-C9AC-4A11-8BBD-0E2E14B86E15
Skjermdump Virgil Ablohs instagram.

Men vent litt, er skoen kun for damer? Hele sneaker-verdenen klør seg i hodet og lurer. For Louis Vuitton-sjef Virgil Abloh selv brukte skoen selv på Coachella noen måneder tilbake. Altså finnes skoen også i store størrelser. Og ja, det gjør den da også hos nettbutikkene som får skoen.

Men fortsatt omtales den som en damesko hos Nike.

Og fansen har sett hvordan den ser ut, de. Det er for eksempel bilder ute hvor Caster Semenya bruker skoene. Vet du ikke hvem det er er? Google it!

 

IMG_0723b
Skjermdump Nike.

For en kvinne med for mye testosteron for friidrettsverdenen kunne hun ikke  valgt en bedre sko å fronte. Samtidig er det en genistrek av Louis Vuitton-designer Virgil Abloh å knytte henne til skoen og kolleksjonen «Athlete in Progress» fra NIke.

Han brukte også flere av Nikes utøvere under lanseringen i Paris.

“Jeg var inspirert av estetikken og stilen til friidrettsutøvere. Det førte til at jeg inviterte noen av Nikes største stjerner med på SS19 Off-White runway-show som en naturlig del av å vise kolleksjonen” sier Virgil selv til Nike.

Virgil Abloh har allerede stått for flere nye varianter av gamle Nike-klassikere og alle som en er vinnere på resell-markedet. Kanyes kompis har vippet ham selv ned fram tronen. Det er Virgils sko som gir mest valuta for dem som spekulerer i sko. Og dem er det mange av.

Virgils nye sko er altså en sko i damestørrelse, men som han selv bruker. Og da bli det fyr i teltet hos gutta som er seriøse samlere og hypebeasts verden over. Skal, skal ikke? Kan jeg kjøpe damesko? Tør jeg?

Jeg tror de tør. Denne skoen som koster 1800,- eller så i butikken, den kommer til å koste tusenvis på eBay.

Legenden skal ha det til at da a-ha først flyttet til London spankulerte Morten Harket forbi tre rastafaris. Der spradet han med bleket hår, brunkrem, hullete bukser og ballettsko. Ja du vet, bare som Morten Harket kan.

«Is it a plane? Is it a bird? Is it a man? Is it a woman?», undret en av gamlekara på fortauet til lett humring.

Vanskelig å se for seg noe slikt i dag egentlig. Ikke for det, Morten Harket er nok med, men de gamle karene på fortauet ville nok kviet seg for en slik bemerkning i 2019.

For i 2019 er svaret på et slikt spørsmål enkelt og greit: «I don’t care.» Happy Pride!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: