Motenytt

Moods relansert med nytt image

Akkurat da du trodde du hadde sett den siste rosa traktoren kjøre avsted inn i solnedgangen var de tilbake. Moods er navnet på nysatsingen som tar opp tråden etter konkursrammede Moods of Norway.

19010_Moods_17_077

Daglig leder i det nystartede selskapet, Gunn Heidi Lilleengen, forklarer at nye Moods skal framstå som et klassisk kontemporært norsk herrebrand. Hun lover samtidig at de kreative verdiene til Moods of Norway ligger som inspirasjon i bunnen, men at de har valgt å ta en helomvending på det visuelle. Traktor-prints, vafler og bestemødre, ostehøvler og rosa limousiner er byttet ut til fordel for nøytrale farger, og praktisk hverdagsminimalisme. Nysatsingen heter Moods, «of Norway» er kuttet ut, fordi målgruppen ikke er så opptatt av det typisk norske.

19010_Moods_11_041

«Tiden viser at verden er blitt mindre og at det er riktig å hente inspirasjon fra internasjonale impulser. Moods navnet må være med, for vi skal alltid skape stemninger og inspirere» forklarer Lilleengen.

19010_Moods_19_108
Alle foto: Truls Quale

Moods of Norway hadde tre butikker i USA. Nå blir det en butikk i Grensen 13 i Oslo, pluss en nettbutikk. Av de opprinnelige gründerne er Simen Staalnacke med som medeier i nye Moods, men jobber ikke i selve selskapet. Jan Egil Flo er hovedaksjonær og styreleder i selskapet.

To our english readers:

Norwegian brand Moods launched a classic men’s collection

19010_Moods_24_174

They were called Moods of Norway originally, had 3 shops in the US as well as their own flagship store in Oslo and the vibe of the brand was wild, slightly off-the-wall designs with a Norwegian traditional twist. But T-shirts with cheese cutter and tractor prints and brightly colored suits with bold prints which was fun around the millennium is no longer what modern consumer desire. So, in 2017 the brand went out of business – but not for good!

19010_Moods_17_077

Today former shareholders have relaunched the once so colorful brand, the new name is Moods and the ticket is classic contemporary men’s wear.

CEO Gunn Heidi Lilleengen explains they have brought with them the entrepreneurial spirit and playfulness of the original founders, and that their feisty joie de vivre is a tremendous inspo for the new company. The new collections will be available in a brand new net shop.

19010_Moods_11_041

«We admire the spirit that was Moods of Norway’s trademark, they were dreamers of dreams that became reality. We will try to be as gutsy and use that colorful legacy to be more daring in our ventures», says Lilleengen.

19010_Moods_19_108
All photos: Truls Quale.

The world may not be too keen on quirky Norwegian style, but Lilleengen banks on a continuous the interest in Scandinavia’s sustainable and minimalist take on design.

«Norwegian design and entrepreneurs are attracting attention all over the world, and Scandinavian style feels very now» she says to Styletalkmagazine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d