Skjønnhet Video

Til jul og nyttår kan sminken glitre litt ekstra

Sølvi Strifeldt er kanskje den eneste makeup artisten vi vet som synes kvinner ikke bør sminke seg. «Men når de først ønsker å sminke seg er det veldig hyggelig å være til hjelp» sier hun. I denne videoen viser hun hvordan nettopp du kan bli fin til juleselskapene.

«Nå er det jul,og snart nyttår. Vi pynter hus og kaker, finner fram finstasen og kanskje har vi vært hos frisøren eller fått fikset litt på neglene. Men sminken uteblir ofte. Hva kommer det av at mange kvinner har så lav selvtillit når det gjelder sminke?» undrer Sølvi.

«Kvinner generelt sett «safer» ved å sminke seg lite, og med få hjelpemidler. Dette kan få motsatte effekter av hva de ønsker fordi de bruker feil teknikk eller feil farger og lager et blikkfang de kanskje ikke ønsker eller er klar over. At de safer skyldes flere ting. Noen har aldri lært hvordan man legger en vakker sminke, andre holder på den ene tingen de har lært, som for eksempel at matte farger og jordfarger er trygt. De har gått i «jordfarge-fella» som jeg pleier å kalle det. Jordfarger er fint når man er ung, men ikke som voksen. De forstår ikke at de sminker på seg «sykdom», alderdom og maskulinitet.

Selv om mange har hørt eller lest at skimmer er fy-fy, har de færreste husket at brynene er viktig. Bryn er viktigere enn skimmer! Og faktisk kan man se eldre ut i matte øyenskygger enn med glitter. Også voksne damer kan med fordel bruke litt skimmer bare de vet hvor de skal bruke det. Jeg ønsker å få damer som har lyst til å sminke seg til å våge mer. Man trenger ikke gjøre alt så kraftig som jeg demonstrerer i denne videoen, men test gjerne ut noen grenser. Kanskje får du deg en hyggelig overraskelse. Jeg viser hvordan du kan lage sotede øyne, bruke blått og skimmer og glitter. Alt det mange er så redde for å bruke.»

Sølvi Strifeldt har mange år i bransjen som sminkør, og innen sminkefaget er hun både lærer og foredragsholder, sensor, dommer og tidligere selv også norgesmester i sminke. Hun er også skjønnhets kommentator i norske magasiner.

caren_weidemann_før
Førbilde.
Sølvi_Strifeldt_carina_widemann_halvfigur
Med fest sminken på.

To our English readers:

It’s time to add some sparkle to your makeup

Sølvi Strifeldt is maybe the only makeup-artist we know who thinks women should wear less makeup. “But when they do, I love to help” she says. And in this makeup tutorial she demonstrates a sparkly look that is perfect for the season’s parties.

“This time of year, we dress up and decorate and everything seems to be ok being over the top. We do our hair, nails and don our most festive outfits. So how come so many won’t wear makeup?” Sølvi wonders. And she may have the answer:

“Women tend to safe their look by wearing less or no makeup at all. Or they use the wrong products. This can get nasty results. Perhaps they feel intimidated because they don’t know enough of what makes you look good at any age? Some stick to so-called rules they were taught – like mattes and earth tones are safe, or that they should not wear glitter or shimmer when they are “of a certain age”. It’s all wrong of course. Earth tones especially can add years to your face and make you look ill or masculine. And matte palettes can age you way more than shimmer. I would love to see women be more playful and maybe go out of their comfort zones for Christmas because with a little practice they could get some wonderful surprises. So, in this video I teach you how to go a little overboard. Of course, you don’t have to pile it on quite as much as I do here, but just try and have fun with it.”

Sølvi Strifeldt is a beauty reporter for several magazines and has worked for many years as a professional makeup artist. She teaches students and has worked as a judge in contests.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: