Motenytt

Paolo Roversis tidløse motebilder

This slideshow requires JavaScript.

Paolo Roversi burde være godt kjent for de fleste lesere av internasjonale motemagasiner.

Han har fotografert kampanjer for motehus som Armani, YSL, Dior and Yohi Yamamoto, og foreviget noen av verdens mest ikoniske modeller for magasiner som Vogue, Harper’s Bazaar og i-D. Stilen hans er unik og malerisk, og til tross for at han jobber mye med mote virker bildene likevel tidløse og klassiske. Hemmeligheten? “Jeg er italiensk og det skinner gjennom, kulturarven fra Italia. Og så elsker jeg å leke med lys og er ikke redd for å prøve ut forskjellige utradisjonelle lyskilder – som for eksempel en lommelykt. Og så må man jo ha noe på hjertet, det er kanskje det viktigste for alle kreative, at man har noe man ønsker å uttrykke, uttalte Roversi tyil Styletalk under et oslobesøk nylig, i forbindelse med en utstilling i Shoot Gallery i Bjørvika.” Galleriet har markert seg som ett av de fremste i byen når det gjelder å vise contemporary motefoto og hadde plukket ut noen av Roversis mest ikoniske fotografier.

Roversi startet som presse- og portrettfotograf, men etter å ha blitt invitert av Art Directoren fra ELLE dro han på besøkt til Paris i 1973. Og resten er historie, Paolo forble I Paris der han fortsatt har sitt studio. Når det gjelder det poetiske uttrykket i mange av bildene hans er det ikke så merkelig, han skulle egentlig bli poet. “Men så var det noen som ga meg et kamera mens jeg som fjortis var på ferie i Spania. Det ble avgjørende for meg, sier Roversi. Selv synes jeg bildene mine oser av Italia og at jeg er italiensk. Det er et råd jeg gir alle unge fotografer også – å være ærlige og bruke det de kommer fra som referanse. Er du fra Oslo må det synes i bildene dine, sier Paolo Roversi.”

N497-04_005N531-05_070N495-08_008

For our English readers:

Paolo Roversi’s timeless masterpieces

Paolo Roversi is well known for readers of international fashion magazines, he has shot campaigns for fashion houses like Armani, YSL, Dior and Yohi Yamamoto.

And he has worked with some of the most iconic models in the biz and done spreads for magazines like Vogue, harper’s bazaar and i-D. His style is unique, quite like a painter’s and in spite of fashion being his subject the photos appears timeless and classic. The secret? “Drawing on my Italian heritage. Playing with different light sources – like for instance a torch – and using the heart as well as the mind, says Roversi to Styletalk who was lucky enough to meet the maestro when he held a show in Shoot Gallery in Oslo recently.”

Roversi started out as a press- and portrait photographer but a friendship with the art director of ELLE in 1973 brought him to Paris. And then the dice was cast. Roversi never returned to Italy. But his photos are esthetically very Italian in their splendor and poetic referances. Poetry was also his first love. “Yes I was going to be a poet but someone gave me a camera when I was a young boy on vacation in Spain. And then the camera won, says Roversi. About my photos being Italian, yes I think so. Every self respecting photographer needs to remember his or her heritage and let it shine through. If you are from say Oslo – it must show in your photos, says Roversi.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d