Motenytt

Nordmann nominert til “Beste Designer” i London

IMG_4723

Ambrose Frøsaker Lunde vil sprenge kjønnsrolle-grensene i moten.

Norske Ambrose Frøsaker Lunde er nyutdannet designer fra Edinburgh College of Art og denne uka viste han sin eksamen kolleksjon, en kolleksjon han er nominert til fler design-priser for.

Frøsaker Lundes design strekker grensene mellom det maskuline og det feminine. For selvom moten for lengst har forkastet ideen om strenge grenser mellom det feminine og det masculine kler folk seg fortsatt stort sett svært tradisjonelt. “Det er der jeg liker å uttrykke meg, I håp om å kunne tøye grensene for tradisjonell kjønnsrolletenkning innenfor mote” sier Frøsaker Lunde til Styletalk.

Onsdag kveld viste han avslutningskolleksjonen sin på en stor gallavisning. Klærne I kolleksjonen balanserte ikke bare på kjønnsrolle grensen men lekte også med referanser til asiatisk kultur og klestradisjoner.

Frøsaker Lunde var foran showet nominert til flere priser, blant dem den gjeveste “Beste Designer-prisen” der han var blant 25 kandidater plukket ut fra 1500. “Jeg fikk vite om det natt til onsdag. Etter det var nervene i høygir og sørget for at adrenalinet var på top gjennom hele dagen” sier Frøsaker Lunde. Om det ikke ble noen pris er han likevel fornøyd. “Bare det å bli nominert føles som å vinne. Den anerkjennelsen som ligger i en slik nominasjon betyr mye og betyr vel at noe av det jeg har gjort er riktig.”

Målet framover er han usikker på. “Selvsagt er det mange muligheter I London, og det å oppnå anerkjennelse her har enorm betydning for en designer. Men jeg har en sterk tilknytning til Norge, og det skjer så mye spennende innen mote hjemme også så kan hende vender jeg hjemover til høsten” sier Frøsaker Lunde.

For our English readers:

Norwegian designer nominated as best designer in London

Ambrose Frosaker Lunde wants to challenge fashion’s gender norms.

Norwegian born Ambrose Frosaker Lunde is a graduate of Edinburgh College of Art and this week he showed his graduation collection for which he is nominated for several design awards given to graduates.

His design challenges established ideas of femininity and masculinity. One can argue that fashion have long since abandoned gender spesifics, still most people are very traditional when it comes to dressing according to rules for masculinity and femininity

“It’s where I want to express myself in hope that I can help stretch the limits of the more traditional concepts of gender, says Frosaker Lunde to Styletalk.

Wednesday night his graduation collection – which mixes and matches cultural influences from Asia was shown at a big gala runway show in London. The designer had gotten the news he was nominated for the prestigious prize as best designer along with 25 other people, picked from a group of 1500 hopeful creatives.

“I was told last night, and since then I have felt a bit nervous. The adrenaline has been pumping all day, Frosaker Lunde admitted. Even if he didn’t win the prize he still feels like a winner.

“Being nominated is in itself a win, the recognition that such a nomination implies means a lot to me because it means I must have done something right.”

Where to go form here he has not yet decided.

“Of course there are huge opportunities in London. To gain acceptance and recognition here is enormously fulfilling for a designer. But I also feel s strong connection to Norway, and so many exciting things are happening there right noe I may come back home in the fall, says Frosaker Lunde,.

Målet framover er han usikker på.

“Selvsagt er det mange muligheter I London, og det å oppnå anerkjennelse her har enorm betydning for en designer. Men jeg har en sterk tilknytning til Norge, og det skjer så mye spennende innen mote hjemme også så kan hende vender jeg hjemover til høsten” sier Frosaker Lunde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d