Stil

Game changer

IMG_20171206_143517_767

Styletalk elsker folk som følger sin egen stil framfor flyktige trender. En som virkelig har sin helt unike og vakre stil er modellen, sangeren, skuespilleren og kunstneren Caitin Stickels – kjent på Instagram som @caitinkitten.

I 2017 ble hun oppdaget via sosiale medier av den kjente motefotografen Nick Knight, som gjorde en stor fotoserie med henne for V Magazine. Slik ble hun den første modellen noensinne med den sjeldne kromosomforstyrrelsen Schmid Fraccaro-syndromet, også kjent som katteøyesyndromet  –  som har posert over mange sider i et internasjonalt glossymagasin. Caitin Stickels er mer enn gjerne med på å utfordre motebransjens stereotypiske idealer. Vi spurte henne om ut om hennes modige og kompromissløse stil.

ST: Hvordan definerer du stilen din?
Caitin: Jeg liker å tenke at den er multifasettert og slipt som en diamant – og at jeg tar diamantine og lager masker av dem. Hver side er unik, har sin egen historie men er deler av samme personlighet. Men det er ikke masker jeg skjuler meg bak, eller som jeg tar på for å passe inn. De er fundamenter for mine mange uttrykk. Det gjør at jeg kan passe inn hvor som helst uten å måtte gå på kompromisser. Å søke om å bli akseptert på andres premisser ville bare være å kaste bort tiden.

IMG_20171213_210626_093

ST: Hva slags reaksjoner får du på uttrykkene dine?
Caitin: Jeg venter ikke på tillatelse eller aksept, men går med en fot i lyset og en i mørket så jeg kan være hvem jeg ønsker til enhver tid enten jeg leker i sukkersøte eventyr landskap eller svever fortapt i et hav av sorg – eller noe helt annet. Jeg er åpen for nye ting og ønsker ikke å begrense meg til kun en stil, ha bare en blomst i hagen når jeg har et større utvalg enn de fleste gartnere.

IMG_20170519_101655_407

ST: Hva inspirerer deg?
Caitin: Fryktløshet. Å være fryktløs betyr også at du har vært sårbar. Det er nettopp derfor det inspirerer meg. Når jeg ser folk som bare kunne slått seg til ro med å gjøre det samme hver dag våge å gå en ekstra mil, utfordre seg selv ved å prøve nye og kanskje skremmende ting – det gjør at også jeg blir motivert. Å observere folk bevege seg utenfor komfortsonen, redefinere seg selv og sin stil er veldig vakkert.

ST: Du har mange tatoveringer, når fikk du din første og er det et pågående prosjekt?
Caitin: Jeg var 18 da jeg tok min første – som er den store kirsebær blomsten jeg har på brystet. Alle tatoveringene mine er gjort av samme kunstneren som jeg stoler på og som har vært med meg hele veien.

ST: Du er også en populær modell, tanker om det?
Caitin: Jeg elsker å jobbe som modell, og regner meg selv som kjempeheldig som får drive med det jeg elsker å holde på med. Modellyrket er et bra utgangspunkt og for øyeblikket også mitt hovedfokus, men jeg liker å uttrykke meg innenfor mange sjangre og liker å se på meg selv som kunstner. Men modellyrket gir meg frihet, og har bragt meg sammen med mange andre spennende mennesker som jeg liker å samarbeide med.

IMG_20170918_122116_996

ST: Ditt viktigste stil-øyeblikk?
Caitin: Åh, vanskelig spørsmål. Men jeg tror det må ha vært å samarbeide med den danske stylisten Jacob K (sammen med Nick Knight for V Magazine red. anm.) – det var en fantastisk opplevelse. Kreativiteten deres var helt overveldende, og resultatet ble en eksentrisk og eventyrlig vakker shoot. Så mye lidenskap at det var nesten berusende!

ST: Favorittplagg I garderoben din?
Caitin: Nesten umulig å si. Alt der har sin plass og sin tid. Akkurat i øyeblikket er jeg fristet til å si en rutete Vivienne Westwood-jakke som jeg har hatt I årevis.

IMG_20170706_100042_336

 

For our English readers:

Game changer

Styletalk adores people who express their individual style rather than follow current trends – and one woman who openly expresses herself in everything she is and creates is Seattle based model/singer/actress/artist Caitin Stickels – known on Instagram as @caitinkitten.

In 2017 she featured in a big spread in V Magazine shot by fashion photographer Nick Knight – and became the first model ever with the so-called Cat Eye-syndrome to appear in a major fashion spread. Caitin is all for pushing the envelope and challenge the fashion industry’s rigid ideals, and Styletalk wanted to ask her how she developed her bold style.

IMG_20171206_143517_767

ST: How do you define your style?
Caitin: I would say that it is multifaceted and refined, like the facets on the diamond  – and then i take those diamonds and make a mask out it. Each facet shines uniquely, and each has its own story, but they all make up the same face. However, I am not hiding, nor am I looking for a place to fit in. The mask is only an outlet, a foundation if you willl, for my expression. I feel as though I can find a place for myself anywhere, because no one actually belongs here. To search for that kind of acceptance before accepting yourself is only wasting time.

IMG_20171213_210626_093

ST: How do people react to your expression and style?
Caitin: I do not wait for permission with my style. I walk with one foot in the light and one foot in the dark, so I can dabble wherever and still find a good fit, whether I am in a land of sugar-sweet fairytales, lost in a deep sea of shining sorrows, or more likely, someplace else that’s different and new. I am always open to discovering another seed to grow. I never want to limit myself to only one type of plant in my garden, and I probably have a few more extra tools on me than the average gardener.

ST: What or who inspires you?
Caitin: Fearlessness inspires me. To be fearless you have to have been vulnerable. That’s exactly what makes it so inspirational to me. When i see people that are driven to do something more, when they could honestly be totally comfortable doing the same thing everyday, but instead challenge themselves and try something scary, or unknown – i feel a strike of motivation within myself, too. seeing people take themselves out of their comfort zones day to day to constantly rediscover and refine themselves to become more elevated is truly a beautiful thing to me.

IMG_20170519_101655_407

ST: You have many tattoos, when did you start and is it a work in progress?
Caitin: I was about eighteen years old when we first started, which was my cherry blossom piece on my chest. All of my tattoos are done by the same person who I have trusted thoroughly on this ongoing journey.

ST: You are also a popular model, what is your thoughts on modelling?
Caitin: I love modeling, personally, which is why I am so lucky. I get to do what I love. I think modelling is actually quite a powerful career to have now, and although modelling is my main focus, I would like to address that I see myself as an artist as well. Modelling is something that gives me a sense of freedom, its another facet to utilize. I am inspired by other artists and collaborating with such brilliant souls feeds mine in return.

IMG_20170918_122116_996

ST: Most defining styling moment for you?
Caitin: That’s honestly a hard one, but I would say that working with Jacob K (and Nick Knight for V Magazine)  was quite an experience – their creativity was above and beyond. so eccentric, so fluid, so beautiful. I felt as though the intense passion that they had was intoxicating.

ST: Favourite item in your wardrobe?
Caitin: That’s almost impossible for me, everything has a purpose. as of right now, it would probably be my Vivienne Westwood plaid jacket that I have had for ages.

IMG_20170706_100042_336

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: