Motenytt

Diors vinterkolleksjon er et vakkert kostymedrama

Historiens mest ikoniske motehus Christian Dior feirer tradisjon og håndverk med sin haute couture-kolleksjon for vinter 22/23. De lange kjolene og kåpene med broderier og en myriade av detaljer går i fargespenn fra jomfruelig hvitt til gotisk sort og dyp rødt – og kunne vært plukket rett ut av garderobeskapet til Dracula’s kvinner Mina og Lucy.

Og selvom dette er kjoler hinsides vanlige folks lommebok – vi snakker tross alt haute couture, forbeholdt de rike og priviligerte – så gir kolleksjonen en stemningsskapende forsmak på alle kostymedramaene vi elsker å drømme oss bort i til jul.  

I følge den offisielle pressemeldingen er kolleksjonen inspirert av et tilbakevennende tema hos sjefdesigner Maria Grazia Chiuri – Livets tre – og viser en overflod av brodert bombull, ullkrepp, silke og kasjmir aksentuert med blonder og kniplinger og vevde flettebånd av den typen som ofte brukes i møbeldesign.

Ideen fikk Maria Grazia Chiuri etter å ha studert gamle broderier fra 1900-tallet, og inspirert av disse designet hun fantastiske mønstre av broderte planter og trær som slynger seg nedenfra og opp på alle kreasjonene. Effekten hun ønsket var matt tekstur, totalt fravær av metallisk skimmer.

Flere av kjolene har kitler over tynne organzatopper, små broderte jakker og lange matchende kåper – og stulmessig representerer de det kreativ leder Maria Grazia Chiuri gjør best: å skape feminine kjoler som hyller feminin kraft og kroppen uten forsøk på å sjokkere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d