Motenytt

Triana Iglesias: – Farger gjør meg glad

Denne skjønnheten fylte 40 år i år. Hun er mest kjent for sin rolle som programleder i norske Paradise Hotel, men hun har vært med på mye annet gøy også. Blant annet i en del musikkvideoer, Skal vi danse, og modell på forsiden av en rekke magasiner for å nevne noen. Vi i Styletalk er nysgjerrige på Trianas stilreise og stilte henne noen spørsmål.

Styletalk: Mammaen din Pilar Iglesias driver den eksklusive butikken Den Dama på Frogner. Har det påvirket deg stilmessig?

Triana: Ja, jeg vil absolutt si at mamma har påvirket meg. Jeg vokste jo opp med en mor som var glad i mote. Vouge var fast inventar i hjemmet, og mamma var alltid opptatt av hvordan man kunne bruke klær og tilbehør til å skape sin egen stil. Og ikke bare kopiere det man så. Hun inspirerte meg til å være kreativ med klær og viste meg hvordan man kunne skape ett eget utrykk istedenfor å bare herme etter det man så i magasiner, i butikken, eller på andre.

Styletalk: Siden 2009 og gjennom 15 sesonger ledet du det norske publikum gjennom TV3-programmet Paradise Hotel. Hvor mye av stylingen fikk du selv bestemme?

Triana: Jeg har ikke plukket ut så mye av stylingen på Paradise selv gjennom sesongene. Her har det vært forskjellige stylister som har satt sammen antrekkene. Spesielt i starten, og i de første sesongene var det temaer som skulle følges. Men i de siste sesongene var jeg mer involvert, og jeg var på fittinger for å prøve og godkjenne alt. Stylisten Caroline Skjelbred (fra Elle), som også er min venninne, stylet de siste sesongene. Hun er utrolig dyktig og helt fantastisk å jobbe med. 

Styletalk:  Hva gjør klær med deg mentalt?

Triana: Jeg kler meg etter humøret og klær kan absolutt være med på å sette en mood hos meg. Jeg liker å leke med stiler og kler meg ofte etter en vibe jeg søker. Farger og mønster er viktig når jeg skal kle meg. Farger gjør meg glad. Det er svært sjelden man ser meg i noe svart. Jeg eier faktisk nesten ingen svarte plagg.

Styletalk:  Du har fått en del tatoveringer opp gjennom årene. Hvordan påvirker de stilen din?

Triana: Jeg tenker egentlig ikke over tatoveringene mine lenger, de har blitt en del av meg, så jeg føler ikke at de påvirker hvordan jeg kler meg. Det hender jeg tenker over det hvis jeg har på meg noe veldig søtt, og ser at det kan rocke opp antrekket. En del folk mener sikkert at det ødelegger looken. Men, jeg liker det.

Styletalk:  Hva er ditt stolteste moteøyeblikk, og hvilket kunne du ha vært foruten?

Triana: Jeg kan ikke huske ett moteøyeblikk som utmerker seg. Men jeg kjenner at det er en liten periode på tidlig 2000-tallet, hvor jeg kanskje ikke var helt innafor i klesstilen. Men igjen jeg likte jo det jeg hadde på meg da, og det er viktig å prøve og feile litt også. Uansett, lave og spisse kitten heel støvletter i gull, camo-bukser med kjettingbelte og nettingtopp. Det er noe jeg ikke trenger å ha på meg igjen. (Takk for inspo til den looken Gwen Stefani!).

Styletalk:  Du ble mamma for første gang i fjor, hvordan har det påvirket klesstilen din?

Triana: Det å bli mamma har egentlig ikke påvirket stilen min noe særlig. Kun litt da jeg gikk gravid. Da brukte jeg en del svart som base på slutten av graviditeten (som jeg ellers aldri går i), mest tights og stretchkjoler, under mønstrete og fargede kåper og jakker. Men etter at jeg fødte gikk jeg tilbake til å kle meg i “normale” klær. Veskene jeg bruker har blitt større, og fyller seg fort opp med ting som våtservietter og små leker.

Styletalk:  Hvem og hva inspirerer deg?

Triana: Jeg blir inspirert av så utrolig mye. Blant annet film, kunst og musikk. Tegneserier og leker, spesielt fra 80 og 90 tallet. Jeg elsker å la epoker inspirere meg, og kjenner at renessansen og 50 tallet også sitter dypt. Elsker fargene, stilen og hele viben man får av å se på mote og bilder fra den tiden.

Styletalk:  Har din spanske opprinnelse påvirket stilen din?

Triana: Den har påvirket meg veldig mye. Jeg ser at jeg har mye etter hvordan mamma har tatt den spanske feminine måten å kle seg på over på meg fra jeg var liten jente. En av mine aller største stil-inspirasjoner er Pedro Almodovar. Interiør og klær fra filmene hans er helt perfekt ! Akkurat sånn skal det være for at jeg skal kjenne at det føles rett for meg. Jeg elsker det!

Styletalk: Helt til slutt Triana kan du tipse våre lesere hvor du gjør dine beste kupp av klær, sko og makeup?

Triana: Jeg liker å handle brukt så jeg kjøper en del på nett, markeder, loppis og i bruktbutikker. Er jeg ute og reiser setter jeg alltid av tid til å gå på marked. Låner litt av kjæresten og arver litt av mamma. Finn og Tise er supert å handle fra i Norge, og Ebay fra utlandet, hvis man vet hva man ser etter. Ellers handler jeg selvsagt hos mamma på Den Dama.

Alle foto: Triana Iglesias

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: