Stil

Ingrid har sydd kjolen fra “Last Night in Soho”

Glad i sekstitallsmote? Da vil den nostalgiske skrekkfilmen “Last Night in Soho” være midt i blinken for deg. Håret, klærne, makeupen og ikke minst fargepaletten og den skumle atmosfæren i Edgar Wright’s psykedeliske drama – som handler om en moteskolestudent! – er retro-deilig ned til minste detalj. Det synes også influencer og håndarbeidsguru Ingrid Bergtun, som for mange vil være kjent fra “Symesterskapet” på NRK. Da Ingrid så filmen ble hun forelsket i stilen, og det var spesielt den trapesformede ferskenfargede chiffonkjolen som stjal oppmerksomheten hennes.

“Jeg la min elsk på den med en gang og tenkte at jeg bare måtte prøve å sy en kopi av” sier Ingrid. Kostymene som Anya Taylor-Joy bærer i “Last Night In Soho” er laget av den prisbelønnede kostymedesigneren  Odile Dicks-Mireaux, i samarbeid med designer Phoebe English. Filmkjolen er laget utfra et originalt vintage-mønster fra Nina Ricci-mønster, men norske Ingrid laget like godt sin egen vri.

“Kjolen består av en underkjole i et tettere materiale og så chiffongkjolen utenpå og alt holdes sammen i et glirtrende bånd rundt halsen. Jeg har aldri sydd noe liknende, og konstruerte ikke mønster, men modellerte kjolen direkte på min egen kropp”, forklarer hun.

“Det er ikke den vanskeligste kjolen jeg har sydd, men chiffong er et materiale som lever og “flyter”, så noen små utfordringer ble det underveis. Men, nå er kjolen klar for julebordsesongen, smiler Ingrid, og avslører at hun kommer til å legge ut en oppskrift på kjolen på bloggen sin (sjekk) Og har du lyst til å la deg inspirere av Ingrids syglede kan du følge Youtube-kanalen hennes her.

Lyst til å kjøre sekstitalls-look på julebordet? Da kan det være smart å studere inspirasjonen bak stilen i filmen. Google hår og makeup hos sekstitallets it-girls som Jean Shrimpton, Pattie Boyd (som forøvrig stavet navnet sitt Patti på sekstitallet, red. anm) og Brigitte Bardot (se billedkarusell nedenfor). Det kan også være en god anledning til å se litt gammel film, slik kostymedesigner Odile Dicks-Mireaux avslørte for VOGUE at hun gjorde før hun gikk igang med arbeidet å lage klærne til filmen. Blant inspirasjonsfilmene er looken og stemningen fra “Darling” (1965) med Julie Christie, kultklassikeren “Beat Girl” (1960) samt estetikken fra europeiske seksti- og syttitalls-skrekkfilmer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d