Interiør

Bolias høst- og vinterkolleksjon skaper beroligende rom og er designet for å vare

Interiørtrender kommer og går. Men er det én ting som har kommet for å bli er det bevisstheten rundt bærekraft, og interiør som kan videreføres fra generasjon til generasjon. Noe Bolia formidler med sin nye høst- og vinterkolleksjon 2021.

Kolleksjonen er inspirert av den levende skandinaviske naturen som omgir oss med skiftende årstider, beroligende jordfarger, raffinerte detaljer og naturlige materialer.

De tilbyr for første gang en stol av resirkulert plast. Strukturene i lenestoler og sofaer, oppbevaringsmøbler, bord og hyller er laget av solid eik, valnøtt og ask, og kommer i naturlig, oljet eller beiset overflatebehandling. 

Alle produktene er FSC®-sertifisert. Alt skinn er sertifisert og sporbart, laget av beste kvalitet og garanterer gjennomsiktighet og dyrevelferd.

Bolia.com er et designselskap med 68 butikker i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Belgia, Nederland, Sveits, Østerrike og Frankrike, og har nettbutikker i 32 europeiske land. Hovedkontoret ligger i Aarhus i Danmark, og historien om selskapet går så langt tilbake som i 1862. De har med andre ord vært i bransjen i en mannsalder.

Det er mange produsenter og selskaper som bruker «bærekraftigbegrepet» i markedssammenheng. Men hva betyr egentlig bærekraft, råmateriale og gjenbruksmateriale?

Styletalk stilte Bolia noen spørsmål for å få litt klarhet rundt temaet. Vi lurer blant annet på hvilke bærekraftige tiltak som kreves for en bedrift i dagens samfunn. 

Styletalk: Kan dere nevne tre ting dere gjør for en mer miljøvennlig produksjon? 

Bolia: Bærekraftige valg er utgangspunktet for utviklingen av alle nye design i vår kolleksjon, og spesielt jobber vi med en mer miljøvennlig produksjon, og bruker alltid de best mulige materialene. FSC-sertifisert tre, stoffer som er sertifisert i henhold til STANDARD 100 av OEKO-TEX-og som noe nytt er vi i samarbeid med MyCela i ferd med å undersøke muligheten for å bruke det karbon-negative materialet, mycelium, for å lage vakker design .

Styletalk: Hvilke tiltak har dere på resirkulering og bærekraft?

Bolia: Vi jobber for å bli bedre og mer bærekraftige hver dag, og nettopp det med resirkulering er noe vi ser mye på. I samlingen vår har vi bl.a. en sofa, Recover (bildet over), som er laget utelukkende av resirkulerte materialer som kan resirkuleres kontinuerlig gjennom året, og hvor det også er mulig å resirkulere alle sofaens komponenter igjen. I tillegg er det nye setet til Seed -stolen (bildet under) laget av resirkulert plast, og som all vår design har det blitt testet for å oppfylle de aller høyeste kvalitetsstandardene i samarbeid med Bureau Veritas. En lang levetid er noe vi prioriterer høyt – vi gir derfor også 10 års garanti på alle møblene.

Styletalk: Hva betyr FSC®-sertifisert? Og hvorfor er det viktig?

Bolia: Det faktum at treverket vårt er FSC®-sertifisert sikrer at det kommer fra bærekraftig skogbruk, der det samtidig er fokus på gode arbeidsforhold fra råvirket til det endelige designet.

Styletalk: Hvorfor tror dere skandinavisk design har blitt så populært?

Bolia: Fordi det er vakkert, taktilt, tidløst og deilig for øyet som ser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d