Stil Tips

Planlegger du å kjøpe en vintage veske, kan det lønne seg å gjøre grundig forarbeid

Det finnes mange steder man kan kjøpe brukte vesker fra kjente designermerker. I tillegg til å kjøpe vesker fra vintagebutikker kan man gjøre kupp på nettet. Internettet er et skattekammer for vintage og second hand. Men hvordan vet man egentlig at varen er ekte, og hva burde man se etter når man handler brukt?

Styletalk har stilt Daglig leder Alice Lunde i nettbutikken Vintagequeen.no noen spørsmål, for å få tips på hva man bør gjøre før man investerer i en kostbar designveske. Og litt om hvordan behandle den etter innkjøp.

Styletalk: Hvem er Vintagqueen.no? Og hvorfor valgte dere å begynne med salg av vintage vesker? 

Vintagequeen: Vintagequeen er en norsk nettbutikk som så dagens lys for 4,5 år siden og ble startet på grunnlag av å ufarliggjøre det å kjøpe brukt. Det er mye å velge mellom på markedet og mange feller å gå i. Ved private kjøp og salg er det dessverre få rettigheter. Derfor ble Vintagequeen startet, slik at det skulle bli lettere for alle å kjøpe fine designvarer uten å måtte bekymre seg for å bli lurt. Valget falt på vintage vesker og tilbehør da jeg synes at utvalget av dette i Norge var skuffende dårlig.

Styletalk: Hvordan ser dere forskjell på ekte og uekte designermerker? Og har dere tips til hva man skal se etter på en Chanel vs/Louis Vuitton?

Vintagequeen: Etter mange års erfaring er vi ganske drevene på å se forskjell på ekte og uekte varer. Ved tvil om autentisitet benytter vi oss av et utenforstående firma fra utlandet. Ved veldig dyre vesker vurderer vi aldri kjøp uten å få den autentisert først. Vi bruker realauthentication.com og kan anbefale de. Her betaler man noen hundre kroner for å få bekreftelse på at vesken er ekte. De er flinke og raske. Husk å ikke ta ting for gitt. Når en selger sier at vesken er ekte og alt følger med, kan det være langt fra sannheten. Svindlere gjør alt for penger og gir deg de svarene du vil ha. Bruk tid på å undersøke vesken du skal kjøpe. Se på tilsvarende modeller som er til salgs, google vesken og se ekstra nøye på detaljer. Alle designervesker er dyre og eksklusive for en grunn. Skeive sømmer og logo, plastikk og ufullstendig arbeid kjennetegner falske vesker. Mange designervesker har serienummer og dette kan sjekkes.

Styletalk: Hvordan finner og velger dere varer til nettbutikken?

Vintagequeen: Vi har flere samarbeidspartnere i inn og utland. Flere og flere tar også kontakt med oss direkte for å selge sine skatter til oss.

Styletalk: Tips til hvordan ta vare på vintage skattene lengst mulig?

Vintagequeen: Skinnvesker må jevnlig behandles med skinnbalsam, som man kan få kjøpt på vanlige veskebutikker. Større vesker er lurt å fylle ut med puter eller lignende for å holde formen bedre. Ikke sleng fra deg vesken, ta vare på den og vær redd for den, så varer den lenger. Legg den gjerne tilbake i dustbagen når den ikke er i bruk, så beskyttes den fra støv og lys.

Styletalk: Hvilken vintage veske er det størst etterspørsel på?

Vintagequeen: Den desidert mest populære vesken er Louis Vuitton Noe GM. En perfekt veske til alt. Louis Vuitton generelt er veldig populært.

Styletalk: Et (eller flere) typiske spørsmål dere for fra kjøpere?

Vintagequeen: Mange kjøpere lurer på hvor vi får alle varene fra og om de er ekte.

Styletalk: Hva er den største utfordringen med å drive nettbutikk i Norge?

Vintagequeen: Markedet i Norge er begrenset og mange er fortsatt skeptiske til å kjøpe brukt, selv om den grønne trenden og gjenbruk har gjort et stort hopp i Norge de siste årene.

Styletalk: Hva er målet for de to neste årene for Vintagequeen.no?

Vintagequeen: Målet vårt er å bli større. Få enda flere varer og et godt utvalg i butikken her.

Alle foto med tillatelse fra Vintagequeen.no

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d