Tips

Månedens boktips

Høsten er på vei, og med det tiden for å kose seg inne med en god bok. 

Månedens boktips er klassikeren «The Devil Wears Prada». Mange kjenner til filmen, men film og bok er ofte litt forskjellige, og det er verdt å lese boken også.

Forfatter Lauren Weisberger (bildet under) skrev boken basert på sin tid som personlig assistent for Anna Wintour i Amerikanske Vogue. Den begynte som en samling essays Weisberger skrev da hun tok et kurs i nonfiction-skriving. Læreren hennes, Charles Salzberg, overbeviste henne om at hun måtte samle dem i en bok. 

Boken følger nyutdannede Andrea Sachs som ønsker å jobbe som magasinjournalist. Hun har ingen interesse i mote, men får jobb som personlig assistent til sjefsredaktøren, Miranda Priestly, i det fiktive motemagasinet «Runway». Hun kastes inn i en verden hun ikke kjenner, med en sjef som styrer skuta med jernhånd. Boken gir et innblikk i hva som skjer i kulissene til verdens største motemagasin.

Sånn som hovedpersonen, Andrea Sachs, var ikke Weisberger interessert i mote, men endte opp med å skrive en av verdens mest solgte motenovelle.

Trailer fra filmen “The Devil Wears Prada” fra 2006, med skuespiller Anne Hathawayas som Andy Sachs, og skuespiller Meryl Streep som Miranda Priestly.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: