Motenytt

Bærekraftig og unik mote? Ja takk!

I 2017 startet Alexandra Hartmann det fransk-danske merket Hôtel Vetements. Da hun kom over noen gardiner utenfor et hotell i Paris, ble hun inspirert til å gi dem nytt liv som klær. Derav navnet Hôtel Vetements, som betyr betyr hotellklær.


Stoffene som brukes er fulle av historie og kvalitetshåndverk, noen er datert helt tilbake til 1800-tallet, som noen broderte silkegardiner fra hotell Ritz i Paris. De bruker ikke bare gardiner, men også duker, møbelstoff, håndbroderi med mer, alt blir håndplukket. Disse skattene blir til nye plagg, laget for hånd i Belleville i Paris og i København


Hôtel Vetements skaper mote som forteller en historie, plagg som er bærekraftige og unike. Stoff som ellers ville havnet på en søppelhaug, får et nytt liv. Hovedkolleksjonen består av jakker, bluser og skjorter til dame, men de produserer også et par plagg til barn, og sovemasker.

I tillegg til flere utsalgssteder i Danmark, kan man finne Hôtel Vetements hos Harvey Nichols i London, Les Galeries Lafayette i Paris og i Tokyo og Hong Kong, og på nett: https://www.hotelvetements.com/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: