Motenytt

Minnie Oh: – Jeg liker klær som gjør meg glad!

Fem stilspørsmål med Minnie Oh, ARTIST

Minnie Oh, artist og låtskriver bak blant annet den ferske låta «Homesick» er mindre opptatt av dyre merker, og mer opptatt av å ha en leken stil som spre glede og gjerne kaller på et smil. Hun er spesielt glad i små indiedesignere og elsker å surfe på Instagram for å bli inspirert.

Styletalk: Hvordan vil du karakterisere stilen din?

Minnie Oh: “Jeg vil si den er fargerik og leken. Forhåpentligvis en stil som bringer fram smilet og gjør deg glad når du ser den. Tidligere var basen sort og så lesset jeg på med smykker og accessoirer. Men nå, etter at jeg har lært meg å bli mer avslappet i min egen kropp er jeg blitt flinkere til å bruke farger og prints.”

Styletalk: Synes du mainstream-mote har en tendens til å være litt selvhøytidelig?

Minnie Oh: “Ja, da jeg var yngre syntes jeg nok det, og at mote hang sammen med et bestemt kroppsideal. Med en kropp som er større enn gjennomsnittet kunne jeg oppleve at den kule, seriøse moten som også jeg likte hørte til i en boks der jeg ikke passet inn, fordi det handlet om klær jeg ikke fikk på meg. Det var derfor jeg begynte å eksperimentere selv, og utvikle mitt eget uttrykk, med mye smykker, stæsj og vesker, gjerne litt tøysete. Og jeg liker humoristiske ting, det trenger ikke være dyre merker, men noe jeg kan smile litt av eller som minner om popkultur fra min oppvekst på åtti og nittitallet. I mange år var det alltid sort som var basisfarge, og så la jeg til accessoirer i sterke farger. Først i de senere år har jeg dristet meg til å gå i sterke farger, som igjen henger sammen med selvbildet. Sterke farger fremhever, og for meg har det handlet om å komme seg over forestillinger om kroppen min som lever mest i mitt eget hode.”

Styletalk: Baggy eller trangt?

Minnie Oh: “Det handler om dagsform. Jeg kan like begge deler, det handler om hvordan jeg føler meg. Om jeg har det litt dårlig med kroppsbildet er baggy tryggest, men jeg er forkjemper for å gå med trange klær selvom jeg er større enn gjennomsnittet. Det føles bra. Men det er periodisk. I coronatimes har det blitt mye joggebukser og baggy behagelige plagg.”

Styletalk: Hva gjør klær med deg mentalt?

Minnie Oh: “Jeg har det bedre med meg sjøl når jeg tar vare på og steller pent med meg selv, pynter meg og kler meg opp. Føler du deg fin smitter det gjerne over på andre, som igjen gjør at man får gode tilbakemeldinger. Jeg blir glad av å ta på meg fine klær og møte verden i noe som er litt spesielt. Om noen kommenterer eller gir et kompliment gir det meg en skikkelig boost for dagen.”

Styletalk: Er stilen din et dypt personlig uttrykk eller hender det at du ønsker å iscenesette deg selv?

Minnie Oh: “For meg handler det mest om å være meg selv. Men hvis jeg skal på byen kan jeg kle og style meg sterk og sexy, det kan føles litt som å kle seg opp til et slags alter ego. Når jeg er stæsja opp skikkelig kan jeg føle meg som superwoman. Jeg elsker å dra på litt og stilen  kan bli såpass heftig at jeg neppe kunne gått sånn på dagtid. Det er ikke alltid en stil som tåler dagslyset.”

Styletalk: Hva slags reaksjoner får du på stilen din?

Minnie Oh: “Det er sjelden noen kommenterer negativt. Derimot opplever jeg ofte at folk jeg aldri ville trodd liker min stil, bare stopper opp for å se og si fine ting. Det at jeg lenge har hatt knallgult hår for eksempel, er det mange som har reagert på. Vilt fremmde mennesker har ropt fra den andre siden av gata: «Veldig kul hårfarge!» Så, om noen er redde for hva andre mener så er i alle fall min erfaring at folk flest egentlig er ganske kule.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d