Interiør

Storm har innredet verdens vakreste hotell

I Tulum i Mexico ligger hotell Bardo som en bedøvende vakker oase midt i jungelen. Luksushotellet og de tilhørende bungalovene er innredet av den norske modellen og stylisten Storm Storm. Med fokus på nytelse og avslappet eleganse har han skapt et perfekt sted for moderne luksuriøsbohemer.

«Egentlig vil jeg si stilen er typisk Tulum  – ukonvensjonelt, avslappet og vakkert» sier Storm når vi møtes over Zoom fra stedet han for tiden bor, i Quebec.

«Jeg vil si det er blitt et spirituelt sted der du kan nyte det som er vår tids største luksus, nemlig ro. Å la tiden stå stille og gi deg selv muligheten til bare å nyte.»

De som kjenner Storm Pedersens visuelle språk kan lese hans skandinaviske signatur overalt – i naturfarger, teksturer og sjenerøse former.

«Kanskje kan vi dele inn verden i de som elsker og de som hater betong, og jeg elsker det», sier Storm.

Han fikk oppdraget med å innrede luksushotellet under et opphold i 2019, da han var i Tulum for å lære spansk.

«Alt i Tulum er vakkert, samme hvor du snur deg er det en idyllisk location. Og de hvite strendene er så fantastiske at de tiltrekker seg alt fra backpackere til søkkrike jetsettere» sier Storm, som har spøkt mye med sin venninne, stylist og makeupartist Kristin Sollid om at de en vakker dag skulle rømme til Tulum, og bli der.

«Kristin og jeg hadde spøkt med at vi en dag skulle bosette oss på en strand og bli strandhippier for alltid. Så da jeg ble kjent med en som skulle bygge luksushotell i jungelen og oppdraget meldte seg så takket jeg ja, helt uten å vite hva jeg gikk til.»

Han fikk stram deadline: 90 dager, total galskap selv for en mann som er vant til motebransjens halsbrekkende deadlines. Han innrømmer at det tidvis satt tålmodigheten hans på prøve.

«Det meste av interiøret er designet av meg og laget av lokale håndverkere og artisaner. Slikt tar tid. Når det gjelder logistikken har det vært tøft. Bare å få flydd de digre møblene inn i jungelen, eller forklare hvor du vil ha hengt opp ting er jo en utfordring, ikke minst for en som kun hadde et to-ukers spanskkurs å støtte seg til» ler han.

«Selvom alle som hjalp til var arbeidsomme, ble jeg nok litt stressa innimellom når ting drøyde, eller altfor mange prøvde å skru opp én lampe samtidig.»

Men resultatet er blitt et slående møte mellom brutal minimalisme, eldgamle tradisjoner og vill natur. Hver bungalov er utstyrt med utendørs dusj og privat basseng som glitrer smaragdgrønt i skyggen av digre eksotiske planter. Tykke gardiner gir en sval beskyttelse mot heten. Private terrasser er innredet med sjenerøse sofaer og myke puter, og hengekøyer der du kan ligge og slumre til lydene fra jungelen.

«Det skal være godt for kropp og sjel å være her. Å våkne midt i en jungel, dusje under åpen himmel, det gir en helt spesiell følelse» sier Storm.

Hotellet har også et fellesområde som virker intimt og privat, med basseng og restaurant og et interiør som virker forlokkende magisk. Et sted å drømme seg bort, fram til vi kan få lov til å reise på ferie igjen i 2022. Forhåpentligvis.

Foto: Nico Iliev

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d