Tips

Månedens boktips

Hver måned vil vi dele et stilfullt boktips. Det vil være alt fra biografier og fotobøker til romaner, både nye og gamle utgivelser.

Først ut er «Christian Dior» med tekst av Oriole Cullen og bilder av Laziz Hamani. Denne består av høydepunkt fra utstilling «Christian Dior: Designer of Dreams» på Victoria and Albert Museum i London, og følger Diors utvikling fra starten i 1947 frem til i dag.

I åpningskapittelet tar Cullen blant annet for seg noen av Diors mest prominente kunder, fra Prinsesse Margaret, Dior laget kjolen til hennes 21-årsdag, til ballerinaen Margot Fonteyn.

Boka ser tilbake på alle Diors designere, fra Christian Dior selv til Maria Grazia Churi, med et utvalg av de viktigste og mest minneverdige kjolene og antrekkene. I tillegg til atmosfæriske bilder, får leseren en titt bak scenen med skisser og brev skrevet av Christian Dior. Dette er en vakker bok som tilfredsstiller både intellektet og den estetiske sans. Selv om bildene er det man legger merke til først, er boka full av historie, fakta og informasjon som garantert vil lære leseren noe nytt.

Denne boka har alt en Dior-fan kan ønske seg, og mer, og tar seg godt ut på en hver fashionistas kaffebord.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: