Motenytt

Anna of the North preger Oslo

Da Anna of the North skulle promotere den nye skiva, hva var mer naturlig enn å klinke til med et digert, griselekkert foto-spread i V Magazine? Fotoserien viser Anna iført norsk design, og er tatt av New York-fotografen Richie Talboy. Nylig gjestet han Oslo for å se bildene som er blitt montert på store boards og hengt opp i Oslo Fashion District.

IMG_6631

Stylingen er det norgesvenn Yael Quint, stylisten som blant annet introduserte Gigi Hadid for norske klesmerker som Holzweiler og Christina Ledang, som står for. Richie Talboy som burde være godt kjent for de fleste instagrammere, tok seg tid til en prat med Styletalkmagazine mellom slagene. På instagram er han kjent for sine grafiske, fargesterke stilleben – bildeserier som gjengir objekter i ro – en skarp kontrast til den estetiske uro vi forbinder med spesielt sosiale medier. Hans fotoserie “Fame Game” fra 2016 markerer også tydelig at Talboy er en fotograf som gjerne bruker det estetiserte motefotografiet som samfunnskommentar.

IMG_6690
Richie Talboy.

Både han og Yael Quint ønsker å slå et slag for norsk mote, og sammen med Yael Quint har han fotografert og intervjuet flere norske motepersonligheter. Men, hvorfor søker både han og stylister som Yael Quint igjen og igjen til Norge for inspirasjon?

ST: Hvordan har det seg at du valgte norsk mote i din nye fotoserie?
Richie Talboy: “Det var Yael som gjorde meg oppmerksom på alle talentene som finnes her, noe hun fikk øynene opp for i fjor da hun gjestet Collective-festivalen for første gang. Hun viste meg noen av designernes kolleksjoner og jeg ble sånn – wow! – jeg ante ingen ting om norske designere. Så det pirret nysgjerrigheten.”

Av de som poserte for Richie Talboys kamera er Rawdah Mohamed, Okay Kaya, Astrid S, Kristine Frøseth og Thea Sofie Loch Næss.

Richie Talboy: “Kreative, dyktige folk. En drøm å jobbe med. Vi gjorde små serier med hver av dem, 3 looks på hver.”

Alle seriene skal publiseres i V magazine sammen med et intervju med hver av jentene.

ST: Du liker å ta billedserier?
Richie Talboy: “Ja, jeg tenker serier, liker å dramatisere, skape historier. Ok, ett bilde kan være nok til å fortelle en historie men jeg synes det er spennende å dra den litt lenger.

ST: Det løfter fotografiet til et sted mellom bilde og film?
Richie Talboy: “Ja! Film var det jeg egentlig skulle drive med, og jeg anser meg selv som en regissør. Jeg har laget to musikkvideoer og noen små motefilmer her og der, men det er selve fotografiet som er mitt medium.”

ST: Er det tøft å være fotograf nå, med så mange digitale platformer å fylle?
Richie Talboy: “Jeg synes ikke det er slitsomt. Men jeg tror vi tvinges til å fordøye mange flere bilder mye fortere nå, så kan hende det er slitsomt for øyet. Men som fotograf synes jeg det er mest gøy.”

ST: Tror du oppslagene i V Magazine vil hjelpe flere å oppdage norsk klesdesign?
Richie Talboy: “Jeg håper det. De globale merkevarene har en tendens til å stjele all oppmerksomheten, og det synes jeg er beklagelig. Mindre, ukjente merker er ofte mer interessante, og burde få større oppmerksomhet. Håper også at moteukene i Skandinavia skal få samme oppmerksomhet som London, Paris og New York en dag, det tror jeg verden er klar for.”

Plaggene som Anna bærer på bildene i V Magazine ble nylig vist på en minivisning sammen med Talboys bilder i Oslo sentrum. Seansen markerte åpningen av kunst- og motefestivalen FUSHION – et samarbeid mellom Oslo Runway og kunstfestivalen Collective, med initiativtakerne Ditte Kristensen og Hilde Pettersen Reljin i spissen.

All looks 1.jpg

Og som ekte selvopptatt nordmann var det jo litt gøy å spotte Richie Talboy fotografere sine egne fotografier under monteringen.

Richie watching

Alle bilder: Styletalkmagazine

For our English readers:

Oslo-based singer Anna of the North poses i V Magazine

For featured image

When singer Anna of the North was to launch her new album she couldn’t have hoped for better publicity than V Magazine. Wearing all Norwegian design she poses for New York-photographer Richie Talboy’s camera in a series of gorgeous pictures which are currently also on display in Oslo Fashion District. The styling is by Yael Quint, known for introducing norwegian fashion brands like Holzweiler and Christina Ledang to Gigi Hadid. As the boards went up in Oslo during the art and fashion festival  FUSHION, Styletalkmagazine used the opportunity to ask Richie Talboy what potential he sees in Norwegian fashion.

IMG_6690
Richie Talboy.

Richie Talboy is no stranger to Instagram junkies, his feed is well known for elegant series of photos: often elegant strong still life and colorful flat-esthetiscs. His photo series can be read as commentaries about the stress created by flickering social media platforms and the relentless and fast changes of our times.

ST: So what made you look to Norway for your new shoot for V Magazine?
Richie Talboy: “It was Yael who told me she wanted to do this project because she had been here before, and met people. She told me that there are so many great designers, so much talent and creative people here, and she showed me some of these clothes. So I was like – wow! I didn’t know anything about Norwegian design, but that got me really  curious.”

The women featuring in this new project are: Rawdah Mohamed, Okay Kaya, Astrid S, Kristine Frøseth og Thea Sofie Loch Næss.

Richie Talboy: “They are models and creative people – amazing to work with, a total pleasure to shoot with. We did like a small series of pictures with each one. Each day we would meet one model and shoot about 3 looks.”

The photos are all going to be published along with an interview with each girl.

ST: You enjoy shooting series of photographs?
Richie Talboy: “I think in series. I really enjoy creating narratives and tell stories through images. I mean ok you can tell a story with only one image, but I find it interesting to create several and see what happens.”

ST: This elevates the photos from being something between a picture and a movie?
Richie Talboy: “Yes! Movies was my original intent as a human, to be a director. And I consider myself a director. I’ve done two music videos and a few fashion films here and there, but my medium is definitely photography.”

Richie watching

ST: With so many platforms to publish, is it more stressful working in the industry now, when you have to master both photography and video?
Richie Talboy: “Not really. I mean ok, images are digested very quickly today. Or – maybe its not any faster than before, but images are proliferated much faster now. I think that you’re almost forced to digest images faster and faster because there’s so much output. So maybe it’s more pressure to look, but I don’t find it stressful to produce.”

ST: Do you think your work will help shift the public eye more towards Norwegian fashion?
Richie Talboy: “I really hope so. I hope to see the fashion weeks here grow to get the same coverage as say Paris, London and New York. Big global brands tend to dwarf smaller and sometimes more interesting brands, and more diversity is most welcome.”

IMG_6631

All photos: Styletalkmagazine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d