Stil

Badass og girly-girl: Stefie dyrker sin maskuline og feminine stil

B retouched more

Instagrams creative go-getter Stefie OMayazi (24) utdanner seg til frisør. I tillegg er hun modell og influencer, og jobber som fitness-instruktør.

Stefie 3
Fuskepels fra Flesh.

Hun elsker å stå på scenen og foran kamera og går i disse dager med planer om å starte sin egen You Tube-kanal. Som tenåring i Sverige spilte hun basketball, og fikk mye tyn fordi hun hadde muskler og skolekameratene sa hun så ut som en av gutta.

Vid 16

Stefie 4 closeup
Kjole og kåpe fra Flesh.

Hun fikk stadig høre: «Du har så store armer!» – «Du ser ut som en gutt!». Og Stefie så seg selv i speilet og likte ikke det hun så.

Stefie 5 closeup
Secondhand uniform fra Fretx. Øredobber fra H&M.

Hun hatet den mørke huden og det kortklipte afrohåret og forsøkte bleke seg i ansiktet med aceton og rette ut krøllene og bruke weaves. Musklene på overarmene, og de sterke leggene som gjorde at hun kunne løpe rundt mostanderne sine på banen – gjorde hun alt for å dekke til.

Line of Oslo 1
Kjole fra Line of Oslo – øredobber fra Miss Mathiesen/EKKO

Men så dro hun til USA, fikk nye venner og andre rollemodeller som gjorde at hun fikk mer trygghet på seg selv og mot til å dyrke sin egen, unike stil. I dag bare ler hun av ertingen og synes det er spennende å hente fram både de maskuline og feminine sidene ved seg selv når hun kjøper klær.

Aleksander Sahr 2
Kimono fra Aleksander Sahr/Luck

Til denne fotoshooten plukket hun selv ut alle klærne – alt fra secondhandplagg til norsk design og haute couture.

Vid 6c

Budskapet til alle som sliter med å finne seg selv eller som føler at de ikke er nok er: Feminin eller maskulin, svart eller hvit, stor eller liten, gutt, jente eller noe midt i mellom – du er vakker! Lær å elske deg selv!

Model og stylist: Stefie Mayazi @stefieomayazi
Makeup: Elise Stag Møller @gloopmakeup
Photo: Styletalkmagazine @styletalkmagazine

Styletalkmagazine takker de norske designerne som lånte ut klær, SAJA Eiendom/Josefinegaten 30 og Hjulet Camping, Flesh, Luck, Line of Oslo og Ekko Shop for lån av klær og location.

To our english readers:

Badass and girly-girl: Stefie does masculine and feminine style

B retouched more

Oh, you look like a boy! Oh, you look like a girl! Insta-sensation and model Stefie OMayazi (24) has heard this a LOT.  She is studying to become a hairstylist, and works as a model/influencer, concert hostess, fitness instructor and charity worker.

Stefie 3
Faux fur from Flesh.

She loves being in the spotlight, dreams of her own TV-show and is planning to start her own You Tube channel soon – so watch out.

Vid 16

Stefie 4 closeup
Dress and coat from Flesh. Earrings from H&M.

When she was a teenager in Sweden she played basketball, was very athletic but at the same time teased in school for looking too masculine.

Stefie 5 closeup
Secondhand uniform from Fretex.  Earrings by H&M.

«Oh, you look like a boy!» is something she heard a lot. And she hated her dark skin and tried bleaching with nail polish to get «whiter» – and she did her best to hide her natural afro hair and toned muscles.

Line of Oslo 1
Dress from Line of Oslo. Earrings by Miss Mathiesen/EKKO

A trip to the US changed her attitude, she met new friends, found new role models who helped change her view both about herself and what she sees as beautiful. Now she shrugs at those who teased her and chooses to embrace both her masculine and feminine side. And the deal for this shoot was for Stefie to pick all outfits – from second hand to haute couture – and take us on a miniature style journey expressing both her tomboy looks and girly-girl style.

Aleksander Sahr 2
Kimono by Aleksander Sahr/Luck.

Stefie says she would love to be an inspiration to others and her message is: tomboy or girly-gurl, tall or small, slim or curvy, black or white – you are all beautiful! Be fierce and happy in the skin you’re in!

Vid 6c

Model and stylist: Stefie Mayazi @stefieomayazi
Makeup: Elise Stag Møller @gloopmakeup
Photo: Styletalkmagazine @styletalkmagazine

The Styletalk-team would like to thank the Norwegian designers, SAJA Eiendom/Josefinegaten 30 and Hjulet Camping, Flesh, Luck, Ekko Shop and Line of Oslo, who was willing to lend us their clothes and locations for shoots. Thank you for believing in our project. You are amazing!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: