Tips

Amina Akhtars thriller «Fashion Victim. Bitches get stitches…» er den perfekte julegaven

Om du liker bøker med handling fra motebransjen kan vi anbefale Amina Akhtars nye roman «Fashion Victom. Bitches get stitches…» – en mørk, humoristisk men sykt spennende thriller fra catwalkens skyggesider. Akhtar har jobbet som journalist for Vogue, Elle.com, Style.com, NYTimes.com, og NYMag.com der hun var redaktør for “The Cut blog” og sier rasismen og kropps-shamingen i boken er selvopplevd. Og hun har følgende råd til unge journalistspirer: Ikke la dere kjøpe av bransjen.

ST: Gratulerer med den nye boka. Det er en veldig mørk historie og samtidig full av humor, hadde du det gøy mens du skrev?
Amina: «Ja, virkelig! Jeg syntes det var underholdene å skrive om så mørke personligheter, og å ha muligheten til å la dem gjøre akkurat hva jeg ville – det var kjempegøy!»

ST: Er det et deilig avbrekk fra journalistikken å kunne skrive skjønnliterært?Amina: «Ja! Det har vært fint å få lov til å utvikle mine skriveferdigheter i motejournalistikken, men dette er liksom noe helt annet. I skjønnlitteraturen kan jeg bestemme alt selv, det er helt fantastisk spennende.»

ST: Alle som noen gang har deltatt på en motevisning eller et presse-event i motebransjen kan identifisere seg med din hovedperson og den nedverdigende «Hmmm finner deg ikke på gjestelisten»-replikken. Hvor mye av boke er basert på virkelige opplevelser?
Amina: «Mye. Jeg tror alle som jobber i motebransjen lett vill kunne skille mellom hva som er virkelig, og hva som er overdrevet eller fri fantasi. Men all body-shaming og rasisme i boka er selvopplevd og veldig reelt i bransjen.»

ST: Hva fikk deg til å velge spennings-sjangeren?
Amina: «Jeg elsker skrekkfilm og skumle ting som kan skremme vettet av deg om natten. Og så ville jeg skape en hovedperson som var så sjokkerende at du ikke kan annet enn å bli besatt av henne. Og hele ideen var rett og slett bare så hysterisk.»

FV_Cover

ST: Hvor lang tid brukte du på å skrive «Fashion Victim», og hvor mye skrev du hver dag?
Amina: «Rundt ett år og noen måneder med redigering. Jeg prøver å skrive flere timer hver dag. Selvom jeg ikke alltid når målet med 2 tusen ord hver dag så teller det.»

ST: Vil noen av dine tidligere kollegaer kjenne seg igjen i dine romanfigurer?
Amina: «Ingen! Selvom noen av begivenhetene er fra mitt eget liv, ønsket jeg å skape et helt originalt persongalleri. Dette er ikke en nøkkelroman.»

ST: Hva er dine favoritt-bøker og TV-serier?
Amina: «Jeg elsker alt av Caroline Kepnes. Hun har en evne til å skape personer du rett og slett bare blir betatt av og det er en gave. PJ Vernons «When You Find me» er også fantastisk. Jeg er litt bakpå når det gjelder film og TV-serier siden jeg bor så langt ute på landet at jeg ikke kan streame Netflix.

ST: Du har jobbet som motejournalist og redaktør, hva slags tanker har du om framtiden i magasinbransjen?
Amina: «Jeg tror digitale medier og livsstilsmedier har en tøff framtid. Jeg så senest denne uka at ett nytt nettmagasin annonserte oppsigelser. Om du jobber for et mediehus i dag bør du være forberedt på å miste jobben. Du bør ha en plan B rett og slett.»

ST: Mange unge skribenter drømmer om en karriere som motejournalister eller bloggere, hva er viktige egenskaper en dyktig motejournalist bør ha?
Amina: «Du må aldri «gå til sengs» med bransjen. Altfor mange ønsker å jobbe som influensere og mottar luksuriøse gaver og reiser fra merkevareprodusenter. Men hvordan skal du kunne skrive kritisk om du lar deg kjøpe på den måten? Det finnes noen ypperlige journalister der ute som man kan lære av, som Faran Krentcil, Lauren Sherman og Robin Givhan. Vi trenger flere som dem.»

ST: Kan digitale medier noen gang konkurrere med et glanset papirmagasin? Bare det å holde et nytt glossyblad i hendene føles deilig…
Amina: «Ja» men vi må bli kreative! Kjedelige billedkaruseller holder ikke.»

ST: Blir det flere romaner fra deg?
Amina: «Ja! Jeg er i gang med en ny som finner sted i Arizona der jeg bor. Det er alt jeg kan røpe foreløpig.»

Les mer om Amina Akhtar her

Amina-Foto Orlando Pelagio

To our English readers:

Amina Akhtar’s novel «Fashion Victim. Bitches get stitches…” is the perfect xmas-gift  

If you love thrillers and you love fashion Amina Akhtar’s novel “Fashion Victim” is for you. She tells Styletalk that some of the phenomenon in the book like racism and size-shaming is based on real experiences but that the characters are totally fiction. Amina Akhtar has worked for Vogue, Elle.com, Style.com, NYTimes.com,  and NYMag.com where she was the founding editor of “The Cut blog”.  She has good advice for anyone who wants to become fashion reporters: Never go to bed with your subjects.

ST: Congratulations on your book, it’s so dark and twisted yet and still hilariously funny – did you have fun while writing it?
Amina: “I did! I really enjoy writing dark character. They’re so much fun! You can really have them do anything you want.”

ST: Is it liberating to be able to just write whatever you want and not having to work within the limits of journalism?
Amina: “Yes! I loved honing my writing skills in the fashion world, but now it’s a whole different game. If I want something to be a certain way, it is. It’s thrilling to be honest.”

ST: Anyone who’s ever had to go to a runway show or a fashion press event and suffer the “hmm cannot find you on the guest list”-trauma will recognize some of the things you write about. How much of what you write is based on actual events from your own former jobs?
Amina: “A fair amount. I think anyone who has worked in fashion will see what’s real and what’s exaggerated. The size-shaming and racism was all pulled from my own experiences.”

ST: What prompted you to pick the thriller genre and write about a serial killer?
Amina: I love horror movies and things that are just so creepy you think about them at night. And I wanted a character that was so startling you couldn’t help but be obsessed with her. And frankly, I thought the entire idea was hilarious.

ST: How long did it take you to write “Fashion Victim” and how many hours do you spend writing?
Amina: About a year and then another few months on revisions. I try to write for several hours a day. Even if I don’t hit my word count goals of two thousand, it still counts.

ST: Will people you have worked with be able to recognize themselves in your characters?
Amina: None! While some of the events are from my life, I wanted to very much have made up characters. This is not a roman a clef.

ST: What is your own fave books/movie/TV-series?
Amina: I love everything by Caroline Kepnes. She has a way to make you fall in love with her characters that’s simply stunning. PJ Vernon’s When You Find Me is incredible. I’m a bit behind on my TV and movies because I live so far away from a city and can’t stream Netflix.

ST: You have worked as a fashion writer and editor, how do you feel about the magazine business, is it over as we know it?
Amina: I think digital and lifestyle media are in for a rough ride. Today another site announced layoffs. If you work for any media company, be prepared to lose your job. You must have a plan B of some sort.

ST: A lot of young people wants to write and blog about fashion, what do you think is the mark of a good fashion reporter?
Amina: You can’t get in bed with your subject. Too many people want to be influencers and take lavish trips with brands. How can you report on them fairly if they’re taking you to far off fancy locations? There are some stellar reporters and writers out there like Faran Krentcil and Lauren Sherman and Robin Givhan. We need more reporters and writers like them.

ST: Can digital ever fill the void of a nice chunky glossy magazine? I mean…the touch, the smell, the beauty….
Amina: Yes! But we need to get creative. A boring slide show just won’t cut it.

ST: Have you made plans for any more novels?
Amina: I am! I’m working on one set out in Arizona where I currently live. That’s all I can say about it for now.

Read more about Amina Akhtar here

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d