Motenytt

Mira Craigs kolleksjon SkyFashion er her

Mandag lanserte Mira Craig sin første kleskolleksjon «SkyFashion» for kvinner og menn på Grand Hotell i Oslo. Det nye konseptet, som er delt mellom high fashion-linje, vintage og upcycle redesign er også «kortreist mote» siden nesten alt blir produsert i Norge.

IMG-3974

«Dette er en drøm jeg har båret på i mange år» sa Mira Craig etter visningen i Rokokkosalen på Grand Hotel.

Kolleksjonen var akkurat slik du forventer av fyrverkeriet Mira: kroppsnært, sexy og glamorøst – og originalt i snitt og valg av materialer. Gull, metalliske overflater og skinn, gnistrende smykker og heklede detaljer og små-plagg – Miras spesialitet. Kroppsnært og kort for kvinnene, og en mer baggy look for menn.  Visningen på Grand var vakker, nedstrippet og original: en og samme modell viste alle plaggene, og vandret gjennom lokalet og opp på scenen der hun ble møtt av Mira selv, som tok av og satt på detaljer for å vise hvordan kolleksjonen fungerer. Plaggene er designet med tanke på at de skal kunne mikses og matches med avtagbare ermer, peplum-skjørt og hetter festet med dekorative glidelåser.

IMG-4148

De som har fulgt Mira en stund vet at hun alltid har laget egne scenekostymer til seg selv og danserne sine. Og for noen år siden tok hun skrittet og begynte på moteskolen ESMOD for å lære seg klesdesignerfaget. Men, midt i studiet fikk hun tilbud av Innovasjon Norge om å realisere SkyFashion-prosjektet sitt. Craig kaller prosjektet for kortreist mote siden nesten alt blir produsert lokalt i Norge, bortsett fra en liten del av kolleksjonen som blir laget av et hekleteam i Gambia.

«Jeg har en systue jeg har startet med Flyktningtjenesten i Gran og Lunner, og Gran og Lunner voksenopplæring. I tillegg har jeg samarbeidet med en rekke ulike aktører, blant dem UFF – hvis overskudd går uavkortet til diverse prosjekter i Afrika og Asia forteller Mira. «Businessmodellen er produksjon on demand, på den måten slipper vi å bli sittende med et stort varelager som ikke selger, men kan produsere ettersom hva som selger bra» sier Mira Craig.

«For meg er det bare enda et ben å stå på. Jeg har alltid vært en kreativ sjel, og laget mine egne låter, egne videoer og ofte også egne kostymer. Og å få anledning til å samarbeide med så mange flinke folk er også utrolig gøy» sier Mira Craig.

IMG-4321b

To our English readers:

Mira Craig’s new clothing line “SkyFashion” is here

The Norwegian-American artist launched her dream collection “SkyFashion” Monday at Grand Hotel in Oslo. The collection has pieces for both genders and its divided in 3: with high fashion, vintage and upcycled redesign. And almost all the pieces are produced locally.

“This has been my dream for years” said Mira Craig after her launch Monday.

The collection is so Mira: new and fresh, glam and sexy – figure hugging dresses and ensembles for women and baggier styles for men. Shiny surfaces, leather and metallics. Sparkly costume jewelry, crocheted pieces – a Mira signature – and bright colours. Sleeves, peplum skirts, hoods and other details were attached by gold zippers, and could be removed for variety. The fashion show was stripped down and elegant, one model showing all the pieces while being dressed up and down by Mira Craig on the runway to show how all the pieces from the collection can be mixed and matched.

IMG-4146

Anyone who have followed Mira Craig’s career knows she’s always designed costumes for herself and her dancers on stage. And a few years ago, she decided to take a timeout to study fashion design and ESMOD school of fashion in Oslo. It was while studying here she got the idea to collaborate with local businesses as well as a Norwegian refugee center in Gran and Lunner, Norway. Here she has started a design studio that employs 6 Syrian refugees who have tailoring skills from their home country – in hope of creating jobs for more people in the future. Other collaborators are the second-hand shop UFF who supports charities in Africa and Asia.

“We want to make it business-on-demand, that way we can produce what the clients want without having to get stuck with less sellable pieces” says Craig.

“I love this, I have always been a creative soul making my own music, music videos as well as stage costumes. With this new venture I have yet another outlet for my ideas and I love collaborating with so many talented, awesome people” says Craig.

IMG-4106

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d