Skjønnhet Video

Hent fram din indre dramaqueen 

I denne videoen lærer den prisbelønte makeupartisten Sølvi Strifeldt deg lure makeup-knep til den mørkeste festdagen i året.

Glem safe løsninger og matte, nøytrale farger – på Halloween er det lov å glitre.

«Jeg opplever at særlig voksne kvinner er litt engstelige for sminke, de har enten hørt eller lært at det skal de være forsiktige med. Men når det først er en anledning som Halloween synes jeg man kan benytte anledningen til å leke seg og dra på litt ekstra når det gjelder makeup og styling. Og skulle det gå litt galt og ikke bli så veldig fint så er det jo tross alt Halloween – og da skal det være litt grøss og gru» sier Sølvi Strifeldt, som har vunnet en lang rekke priser og har mange års erfaring både fra mote- og reklamebransjen som makeupartist og som lærer. For Styletalkmagazine har hun valgt å lage en en mørk, gotisk makeup med røde lepper og sotede øyne i en kald fargepalett. Resultatet er en femme fatale-stil som passer like godt enten dubare vil være litt mørk og mystisk i din fineste sorte kjole, ellerom du vil ta den helt ut og kle deg ut som Maleficent, Catwoman, heks eller vampyr.

«Du skal jo ikke se så frisk og kjekk ut til Halloween. Så jeg gikk for en en lys foundation som jeg har blandet med litt hvitt. Øyesminken er lagt i såkalt «døde» farger, det vil si farger uten sol eller rødt i dem, som svart og hvitt som ser nærmest mørkeblått ut på huden. Folk med tunge øyelokk er redde for å bruke øyenskygge og velger gjerne lyse skimmer-toner. Det er det verste du kan gjøre, det framhever de tunge øyelokkene. Ønsker du å skjule dem er mørke farger mye bedre» forklarer Sølvi.

«Først har jeg tegnet opp øynene med myk kajal og lagt øyenskygge over med en pensel. Kajal langs våtkanten under øyet rammer inn og gir intensitet, spesielt til en øyefasong som min. Men her må du se hva som kler deg best. Den rødeleppestiften er lagt med en såkalt ombre-teknikk – en gradering av fargetoner fra mørkt til lyst.»

Når det gjelder valg av produkter foretrekker hun å bruke ordentlig makeup, ikke teatersminke.

«Jeg synes det er bedre å jobbe med for å få et godt resultat» sier Sølvi. Hun anbefaler ellers folk å bruke det de måtte ha i sminkepungen, og må man kjøpe noe nytt råder hun å investere i en myk liner-blyant som kan brukes for dramatiske sotete looks.

«Bruk anledningen til å lære deg noen nye knep, kanskje oppdager du en look du kan bruke senere i en mer moderat utgave» sier Sølvi Strifeldt.

Bjørgs look ble laget med følgende produkter:

Huden: Inglot Lab Hydrating Day Serum. Lys foundation, Foundation kost 16BJF og Makeup brush 01

Øynene: Inglot Eyeliner gel 76, Inglot “Tynner” Duraline, Mattifying Pressed Powder, Inglot Svart Matt øyenskygge FS 391, Inglot Hvit matt øyenskygge FS 318, Øyenskygge Matt grå FS 387

Pensel 46SS og 48SS, Eye & Lip Pencil 89, Kohl Pencil 01, Makeup Brush 13P

Konturering: FS Scoulpting Powder 506, 509, Makeup brush 4ss

Bryn: Brow liner gel og brynskost 31T, Eyeliner Gel 77

Løsvipper: Vipper 16S og DUO vippelim

Lepper: HD Lip Tint Matte 12 og HD Lip Tint Matte 20, Lipstick 447, Soft Precision Lipliner 58

Alt fra Inglot.

Vi har ordnet rabatt på makeup for våre fantastiske lesere. Rabattkoden er Styletalk, og gir -30% i webshoppen www.inglot.no

Du kan følge Sølvi på: Instagram

http://www.strifeldt.net

https://www.facebook.com/makeupartisten/

To our English readers:

It’s time to bring your inner drama queen out to play 

Awarded makeup-artist Sølvi Strifeldt shows you tricks and treats for a great Halloween look.

Forget going safe – in this video tutorial she shows how to be bold and sparkle for Halloween .

“Some women, especially women of a certain age tend to shy away from makeup, they have been told it’s not for them. I think that’s rubbish. If you find something you like that suits you and you learn how to apply it you can go a little wild. Don’t let other set the rules for you -especially not for Halloween. And should you go a bit overboard and the result be ghastly – well, it’s Halloween. It’s all about the horror!” smiles the experienced and award-winning makeup artist. Strifeldt has a long-time experience both from high fashion runway and editorials, advertising and as a teacher. For Styletalkmagazine she’s created a dark, gothic look with blood red ombre lips and smoky dramatic eyeshadow in a cold colour palette. The result is perfect if you want to do a spooktastic fashion statement and don your best black designer wear, or if you harbor a secret dream of dressing up as Maleficent, Catwoman, a witch or a vampire. Because – NOW it’s the time to do it.

“You aren’t supposed to look all bright eyed and bushy tailed for Halloween. So, I went pale on foundation and mixed it with a bit of white. The eyes are drawn in so-called dead colours: black and white – that has no red in them. People with heavy eyelids often makes the mistake of going all beige and shimmer on the eye shadow but that enhances heavy lids. Darker colours like this hides it” says Sølvi.

“First I drew the cat eyes with a soft-liner pencil and then dabbed eyeshadow over to paint a dramatic shape. The inner eye rims are also painted with kohl to frame and create a more intense look. But there you must see what suits you and your eye shape best. Then the lips are painted deep red, using an ombre shading technique.”

For products Sølvi Strifeldt prefers using regular makeup rather than stage makeup.

“It’s easier to work and blend for a good result” she says. And advices people to use what they have in their makeup bags, only be a bit more daring with the application. And if you must buy something she recommends investing in a good soft-liner pencil that is essential for creating seductive smoky eyes.

“Take the opportunity to teach yourself to apply a different makeup from what you wear every day. Who knows, you might discover you can wear it more often, in a lighter version” says Sølvi Strifeldt.

Follow her on: Instagram

http://www.strifeldt.net

https://www.facebook.com/makeupartisten/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: