Motenytt

Plus size blogger Hanna Margrethe er i New York med H&M og Moschino

Skjermbilde 2018-10-24 kl. 18.23.03

Den norske plus size bloggeren er uenig i at kolleksjonen er for barnslig og synes Jeremy Scott har laget en herlig tribute-kolleksjon til tidligere tiders mote.

I dag er det duket for visning av H&Ms og Moschinos nye samarbeidskolleksjon i New York. Og der er norske plus size blogger Hanna Margrethe Enger (34) på plass.

«For meg er det første gang jeg er i New York og første gang på en så stor visning» sier Hanna Margrethe til Styletalk og lover at hun kommer til å spamme Instastory og Instagramfeeden sin med bilder fra lanseringsfesten. Følg henne her.

«Det blir fest og mingling, og selvsagt catwalk med mange kjendiser. Det er kjempespennende å være tilstede på en så påkostet visning.»

ST: Moschino kolleksjonen har fått mye kritikk av norske motefolk. Hva synes du?
Hanna: «Kritikken er litt urettferdig, designeren har jo ment å være nostalgisk og laget en tribute til tidligere tiders mote og selvom mye ikke er min stil syns jeg at det funker. Jeg har riktignok tenkt: er jeg for gammel for disse plaggene? Men så er svaret: det blåser jeg i – hvis jeg liker det så går jeg med det. Plaggene med Disney-trykk syns jeg er kjempegøyale. Og jeg vokste opp på nittitallet så jeg er litt nostalgisk og jeg elsker de MTV-inspirerte genserne.»

ST: Hvordan vil du beskrive stilen din?
Hanna: «Jeg er en praktisk maksimalist. Jeg liker masse detaljer, mønster, farger, stæsj. Samtidig er jeg lat. Ting som må strykes er uaktuelt.»

ST: Hva er det dyreste du har i klesskapet?
Hanna: «En Chanel veske jeg kjøpte da jeg fikk igjen masse penger på skatten en gang. Jeg kjøpte den brukt på designervintage.com og betalte 18.000 kroner. Jeg er litt som Carrie Bradshaw i Sex og singelliv, jeg er singel, har ikke barn, bor i en knøttliten leilighet på Grünerløkka og bruker mesteparten av pengene på klær.»

ST: Hva vil vi aldri få oppleve å se deg i?
Hanna: «Kosebukse. Jeans, plain genser og joggesko. Veldig streite klær. Jeg liker å pynte meg og føle meg fin, selv når jeg har dager da jeg ikke føler meg på topp. Fake it til you make it – det funker.»

ST: Hvem er ditt stilikon?
Hanna: «Carrie Bradshaw fra «Sex og singelliv» Hun er også en maksimalist jeg så på serien da jeg gikk på ungdomsskolen og det var midt i en periode som formet meg.Jeg spør megselv ofte: What would Carrie do?»

ST: Hvor lett er det å finne kule klær som passer i butikkene?
Hanna: «Jeg har sluttet å gå med bukser, har ikke kjøpt en ny bukse på over to år. Jeg føler meg finere i skjørt og kjoler, men bukser er alltid en utfordring. Du kan prøve 3 forskjellige bukser i samme størrelse og oppleve at en er for trang, en er for stor og en er passe. Du trenger bare å prøve noen som er for små og så blir du sur. Så jeg gidder ikke mer. Skjørt og topper er lettere, spesielt om de er i stretch, kjoler er litt både og, det kommer an på snittet. Men jeg handler mye når jeg reiser, for eksempel i London der det er mye større utvalg i større størrelser.»

ST: Det er blitt mer vanlig med større modeller i bladene, hva tenker du om det?
Hanna: «Det er fint, selv for gutta som nå kan ha såkalt dad bod, med litt ekstra her og der. Men en ting som er litt rart er at alle plussizemodeller har flate mager selvom de har brede hofter og store pupper og rumper. Mage er ett av mine hangups.»

ST: Når det er salg er det som regel bare medium og small igjen på stativene, kjøper butikkene inn for få plagg i større størrelser?
Hanna: «Det kan se sånn ut. Men i de senere årene er det blitt noe bedre. Hos for eksempel H&M har de fått større størrelser også i den normal kolleksjonen, ikke bare plussize-avdelingen.»

ST: Hva tenker du om Tess Holliday på coveret på Cosmopolitan?
Hanna: «Jeg syns det er fantastisk. Selvfølgelig forstår jeg at det ikke er sunt å være så stor, men livsglede og det å være fornøyd med seg selv er også godt for helsen, ikke minst den psykiske helsen. Så de som sier hun promoterer overvekt har misforstått. Hun skal ha skryt for å våge å vise noe som er annerledes enn det vi pleier å se på magasin førstesidene.»

IMG-3509
Hanna Margrethe Enger (34). Foto: Styletalkmagazine.
MoschinotvHM_6108_LB_102_300dpi_PR
Creative Director MOSCHINO: Jeremy Scott with model.
MoschinotvHM_6108_LB_108_300dpi_PR (1)
Foto: H&M

Moschino [tv] H&M Global Event : Runway Show
Naomi Campbell.
Moschino [tv] H&M Global Event : Atmosphere
MOSCHINO [tv] H&M fashion show in NY, October 24, 2018.
Moschino [tv] H&M Global Event : Runway Show
Winnie Harlow.
Moschino [tv] H&M Global Event : Red Carpet
Paris Jackson.
Moschino [tv] H&M Global Event : Red Carpet
Bebe Rexha.
Moschino [tv] H&M Global Event : Runway Show
Gigi Hadid.
Moschino [tv] H&M Global Event : Red Carpet
Char Defrancesco and Marc Jacobs.
Moschino [tv] H&M Global Event : Runway Show
Bella Hadid.

To our English readers:

Hanna Margrethe is in New York with H&M’s for the launch off the Moschino collection

The plus size blogger disagrees that new collaboration collection is too naive and childish. She says Jeremy Scott has succeeded with his tribute-styles.

It’s time for H&M’s Moschino launch in New York and Hanna Margrethe was flown in to The Big Apple to attend the gigantic runway bonanza this week.

“I’m super excited. It’s my first time in New York, and first time I attend such a big runway show” says Hanna Margrethe who promises to spam her social media with updates from the event.

“Parties, mingling, and of course catwalk with lots of celebs. Yes, I am excited!”

ST: The collection has taken harsh critique from the fashion reporters?
Hanna:
“I think it’s a bit unfair. It’s nostalgia and a tribute to fashions from different eras. And I think it’s fun even if I wouldn’t personally wear everything. I will admit I asked myself: Am I too old for this? But no – if I want to wear any of it I will regardless. I especially love the Disney prints and the MTV-inspired tops. I’m a child of the nineties and this brings back fond memories.”

ST: How would you describe your personal style?
Hanna:
“A practical maximalist. I love details, prints, colours and nick knacks. But I am also lazy. I don’t like ironing and steer away from anything that needs that.”

ST: What’s the most expensive item in your wardrobe?
Hanna:
“A Chanel bag. I got it second hand from designervintage.com and paid a small fortune. But it was money I got back from tax, so I wanted to indulge. I am like Carrie Bradshaw in “Sex and The City” – single, no kids, small flat. I spend most of my money on clothes.”

ST: What will we never see you wearing?
Hanna:
“Jogging bottoms. Conservative clothes. Jeans, tops and track shoes. I prefer to make an effort, it perks you up even when you have days you feel down. Fake it till you make it!”

ST: Who is your style icon?
Hanna:
“Carrie Bradshaw from “SATC”. I used to watch the series when I was still in high school and loved her approach to style. Now I always ask myself: What would Carrie do?”’

ST: Is it hard to find stylish clothes in bigger sizes?
Hanna:
“Well I quit buying jeans because I get depressed. You can try 3 different pairs in same size and one is to small, one too big and one fits. It puts me off. I prefer tops and skirts or dresses which I also feel suits me better. I also prefer to shop in London where they have a much better selection in larger sizes.”

ST: Magazines use more plus size models, any thoughts?
Hanna:
“It’s cool. Even guys are allowed a bit more padding here and there now, have a so-called dad bod. But I do find it funny if you look at plus size models they always have flat tummies even when they are very curvy. Stomachs is one of my hang ups – why are they outlawed?”

ST: How come the shops are full of smaller sizes at sales. Don’t they stock enough larger sizes?
Hanna:
“It seems that way. But it’s gotten better. Even H&M now stock larger sizes in their regular collections.”

ST: Tess Holliday made the cover of Cosmo, your reaction?
Hanna:
“I think it’s awesome. I do get the health issue people have about obesity, but it is also good to be happy in your own skin. And I think we need to see more diverse bodies in the media. So, people should stop fat shaming her. She should be celebrated for promoting diversity!”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d