Stil

Føkkit – la oss dance!

20180908_222328
The Gaia Gang «F* It – Let’s Dance» -show på Ballroom.

Kraftfullt, feminint og rett og slett bare råsexy da The Gaia gang og My Muse inviterte til show på Ballroom.

Det går knapt en uke mellom hver gang vi leser om sommerkroppen, mammakroppen, pappakroppen, superkroppen eller blir presentert for bilder av kjendiser som kler av seg og tar selfies med sine liksom-uperfekte kropper for å skape mindre eller sunnere kroppsfokus. Resultatet er at man blir akkurat sånn passe mett av konseptet kropp at hvert nye stunt føles som et gedigent gjesp. Så da Styletalkmagazine nylig ble invitert på burlesque show med The Gaia Gang og My Muse Lingerie skal jeg innrømme at skepsisen var tilstede. Men vi stilte. Og fikk alle våre fordommer slengt midt i fleisen.

Showet, et todelt konsept der første del var koreografert som et undertøysshow for My Muse Lingerie og andre del et klassisk burlesque show – bestod av en blanding dansere og glade amatører i alle aldre. Jada, dette kunne seff gått riktig gærent, og fort blitt et politisk korrekt og pinlig opplegg. Men der må denne journalisten bare ta en real omgang med selvkritikk. For det som skjedde var mindblowing.

Gnistrende av energi kom damene inn på scenen, høye, lave, runde og slanke, svarte, hvite, langbeinte, og litt stuttere, iført minimale sexy antrekk som kun dekket det aller nødvendigste. For det ble hett! Rå moves bare oste av sensualitet og gi faen-attitude – disse kvinnene var så uforbeholdent sexy at det var bare å kaste jakka. Samtlige av dem ble møtt av en vegg av hoiing og entusiastiske tilrop fra et overtent publikum, det nærmest kokte i salen. Hvordan kan det ha seg at ikke dette er et fast innslag på Ballroom?

Det er lenge siden folk forvekslet burlesque med vanlig striptease. I burlesk er det på en måte mer viktig hva man har på seg enn hva man tar av. Likevel har underholdningsformen liksom ikke slått helt an i Norge, selvom de fleste kjenner til Dita von Teese og hennes påkostede show. Men burlesque ligger fortsatt lengre unna hovedstrømmen enn andre performance former her hjemme og det finnes ikke mange klubber i byen der man kan gå å se burlesque artister opptre. Det burde det gjøre. For etter å ha sett Gaia-jentene opptre på Ballroom er det ikke tvil om at dette engasjerer. Å se disse fantastiske danserne og modellene eie scenen og våge å være så komfortable i sine egne langtfra modell-perfekte kropper er jo nettopp det som burlesque handler om. Forresten, hva er modell-perfekt? Det er jo Gaia-danserne i all sin variasjon som er perfekte – ikke mote modellene på catwalken. Og bare så det er sagt: denne journalisten skammer seg langt inn i sjela for å ha vært litt fordomsfull. Nå er det bare å shoppe sexy undertøy – My Muse setter sin stolthet i å føre alle størrelser – og sjekke timeplanen til dansegruppen. Når var det kurs igjen, Gaia?

20180908_222006

To our English readers:

Fuckit – let’s dance!

Gaia Gang and My Muse Lingerie on the same stage means girl power – the addictive kind.

Body fatigue – that’s what hits you when not a week passes without someone being body shamed in the media, or some reality celebs nude selfies “gets lost” on social media in hopes of attention or as a lame excuse for wanting to send out a body positive message to the people. Yea right. So over that, people. So, when Styletalk was invited for a burlesque show with Gaia gang and My Muse Lingerie in Oslo recently I must admit I was skeptical. But we went. And we were kind of blown away.

The show was in two part – first part a lingerie catwalk showcasing lingerie from My Muse, the second part, a classic burlesque lineup. All models and dancers were said to be amateurs – how is this possible?? – in all ages and body shapes. Mothers, daughters and even the odd grandma. Ok, this could have gone so very wrong.  What happened however – was mind blowing.

Oozing of raw energy and sensuality they entered the stage: tall girls, small girls, black and white girls, one bald girl and a lot of chubby girls. Some sported tattoos, some piercings, some had curves others had none. But they had one thing in common that can only be described as an attitude, a combination of raw sexuality and gutsy glamour that heated up the room. And the audience went wild. How come this isn’t a regular show at Ballroom?

Burlesque has never really become the thing in Oslo. Yes, we know Dita von Teese and her extravagant performances but there’s no clubs where one may go and see a regular show. Well, there should be. Seeing the empowerment and positive vibe spread by the Gaia Gang in all their glory we’re in no doubt the market is there. Their performance embodies exactly what burlesque is supposed to be all about: self love and feeling good in your own skin. Daring to let your sexuality come out to play. And know that diversion is what perfection is all about – not the stereotypes you see on the fashion runway.

Gaia Girls you put our skepticism to shame. Now lets by My Muse-outfits – they come in all sizes –  and check the Gaia website – for the next burlesque course.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: