Stil

Hvordan velge brudekjole?

Brudekjolen er en av de viktigste kjolene man velger, den skal helst få deg til å føle deg som “a million bucks”, ikke bare fordi du vil være vakker for brudgommen men fordi du også må leve med bildene av deg selv i den for resten av livet.

Sjelden er det en anledning som setter din egen stil og smak mer på prøve, kanskje fordi en stor ballkjole liksom ikke er helt deg eller fordi hele verden forventer at du ønsker å se ut som en prinsesse. Men – hva om du ikke gjør det? Hva om prinsesse drømmer og barbie-bryllup overhodet ikke er deg?

Vi spurte den suksessfulle designeren Tina Steffenakk Hermansen hva hun råder vordende bruder å tenke på når de skal velge brudekjole.

[001243]

”Jeg elsker å skape drømmer. One-of-a-kind pieces av eksklusive stoffer med unike detaljer.”

Tina Steffenakk Hermansen

ST: Hva er det første du bør tenke på når det gjelder valg av egen brudekjole?
TSH: Gjør research, slik får man en idé om hva slags stil man ønsker. Men det er også viktig å prøve forskjellige fasonger og stiler. Hva man liker av design i magasiner eller på nett behøver ikke alltid være hva som kler en best. Mange har en idé som fort forandrer seg når man først begynner å prøve.

ST: Må man ha super høyt budsjett om man vil ha noe litt spesielt?
TSH: Nei. Vi har laget unike brudekjoler i forskjellige prisklasser. Pris avhenger av kvalitetene bruden ønsker og detaljer som blonder, perler, stener, broderinger, blomster og fjær. Hva som er spesielt for hver enkelt er veldig forskjellig og vi lytter til våre bruder både når det kommer til ønsker og budsjett for å oppfylle kjoledrømmen.

ST: Og – hva er de viktigste stilene i brudemoten i år? 
TSH: Vi ser at fler og fler velger målsøm da de ikke finner drømme kjolen ferdig i butikk og ønsker seg noe originalt og personlig. Vi ser også en tendens til at brudene våre ønsker flere kjoler, en til vielsen og en til festen. For de som arrangerer bryllup over flere dager ønsker også mange å kjøpe eller leie brudeantrekk til hele oppholdet. Vi lager også løsninger med avtagbare skjørt, slep og ermer, slik at kjolen blir lettere og ledigere å håndtere til bryllupsfesten. Samme gjelder hårpynt, flere vil ha avtagbare slør man kan ta av etter vielsen hvor hår pynten fortsatt er på til festen. Hår pynten har også blitt et større fokus og flere ønsker noe spesiallaget og unikt som matcher kjolen.

Vi lager også kjoler med splitt eller med kortere lenge foran for å få frem ben og sko slik at man får en annerledes edge. Dagens brud våger mere og vil gjerne ha en tettsittende silhuett i transparente, detaljerte kvaliteter. Men vi ser også en tendens fremover til store kjoler med lange slep, mye-vil-ha-mer…

Se hele kolleksjonen her: Tina Steffenakk Hermansen

Har du selv stått brud I en utradisjonell og personlig brudekjole? Og bilder du har lyst til å dele med oss? Send oss en mail!

[001253][001260]

For our English readers:

How to choose the right wedding dress

Your wedding dress is important, perhaps the most important dress you will ever wear. And the stakes are high. This is THE dress, the one that needs to make you feel beautiful, unique and like a million bucks. Because, not only do you want to dazzle the groom – you also have to live with the photographs of yourself in this creation for the rest of your life.

So picking this dress is when your style and taste really is being questioned. There is always the conflict between personal taste and tradition. Maybe you don’t feel that a big merengue-type gown is you? Maybe you never ever dreamt of playing the lead in a barbie-style wedding? What if being princess for a day sounds like the cheesiest thing ever and really is anything but your idea of romance?

We asked one of Norway’s best gown designers Tina Steffenak Hermansen’s advice for choosing the right wedding dress.

ST: What is the first brides-to-be needs to consider when choosing a wedding dress?
TSH: Do your research, and source ideas for styles that you feel appeals to you. It is also important to try different styles and type dresses that you may not have thought was you because you could be surprised. What you see in magazines and on the net may not be what actually suits you in real life. Often we see people change their ideas once they start trying gowns.

ST: Does a special wedding dress have to cost an arm and a leg?
TSH: No. We have designed unique wedding dresses in different price ranges. It is the quality of the materials and amount of details like lace, pearls, stones, embroidery work, appliques and feathers – that determines the price. People have their own ideas of what they feel is unique and beautiful and we always make sure we listen carefully to people’s dreams and ideas as well as budgets to help make their dreams come true.

ST: What are the current trends?
TSH: We have noticed that an increasing amount of women choose to have their gowns tailor made because they cannot find what they are looking for in the shops. They want something personal and original. There’s also a growing tendency among our customers to choose more than one dress, one for the ceremony and another one for the reception and party. Those who celebrate weddings for more than one day – often abroad – sometimes seeks to buy or rent a wardrobe for the entire event.

We also design wedding dresses that have detachable sleeves, skirts and trains so you can remove pieces for a lighter version of the dress for the wedding party. Same with veils, we have solutions where you may remove the veil after the ceremony but keep the hair décor. We see a growing desire for bigger hair accessories, preferably unique and original pieces that matches the wedding dress.

For brides who want an edgier look we design wedding dresses with high slits that allows for more leg, and to show of nice shoes. Todays brides tend to go for more darling looks, and often chooses something tight fitting and slightly transparent detailed materials to emphasize to show off more curves. But lately there has also been quite a few who wants the bigger gowns again, the ones with long trains and more-is-more style…

To our readers: Did you have a cool wedding and an untraditional wedding outfit? Want to share pics with us? Send us an email!

“I love creating dreams. One-of-a-kind pieces of exclusive
materials with unique details”

Tina Steffenakk Hermansen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: