Motenytt

Kroning tar over butikkene i London

I september 2022 fikk Storbritannia en ny monark og lørdag 6. mai skal Charles III krones. Dette merkes godt i butikkene i London. Det finnes merchandise i alle former, fra klassiske krus og t-skjorter til hårbøyler og puter. Selv vintagebutikker har latt seg inspirere av kroningen til styling av vinduene sine. 

London er pyntet med flagg og rojalister fra hele landet forventes til hovedstaden i løpet av kroningshelgen. Kongelige fans fra andre deler av verden ventes også, men selv vanlige turister har kjøpt med seg kongelige suvenirer. Det er tross alt en historisk begivenhet.

Hos Marks & Spencer finner du både klær og ting til hjemmet.

Selve kroningen finner sted i Westminster Abbey lørdag 6. mai, men søndag 7. mai vil det feires med gatefester over hele Storbritannia. Gatefester har lang tradisjon hos britene, da samles naboer og feirer med god mat og drikke. Dette er «vanlige» folks måte å feire store begivenheter på. Mange vil nok da velge å kle seg i rødt, hvit og blått eller med klær med Union Jack på. 

For rojalistene som vil spare penger er Primark stedet å handle.
Loot vintage i Portobello Road inspirerer til å kjøpe second hand-antrekk til feiringen.
Barna er ikke glemt, de skal også få kle seg opp til gatefestene.

En del kommer også til å samles foran TV for å se på kroningen og da trenger man snacks. En kroning er tross alt en sjelden begivenhet og da kan man unne seg litt ekstra luksus. Utvalget i mathallen til Selfridges er litt dyrere enn i en vanlig matbutikk, men kvaliteten er en konge verdig. 

Et lite utvalg av hva Selfridges tilbyr til kroningsfeiringen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d