Motenytt

Chanel s nye look minner om sixties it-girl Penelope Tree

Virginie Viard og Chanel har nettopp avslørt hva vi bør ha på oss neste høst og vinter – og det er en stil som minner sterkt om vintage London-look fra the swinging sixties. I en ny video og moteserie fotografier opptrer den japanske skuespilleren Nana Komatsu in en kulisse som er inspirert av filmen “Who Are You, Polly Maggoo?” (1966), laget av regissør og fotograf William Klein. Filmen handler om en ung amerikansk modell i Paris, spilt av Dorothy McGowan.

Virginie Viard ønsket å lage en delikat kolleksjon med flyt og i bevegelse. De duse tonene og silhuettene er inspirert av 1960- og 70-tallets mote og gir klare assosiasjoner til Londons swinging sixties. Filmsettet i Chanels video, som er laget av kunstnerduo Inez & Vinoodh, gjenspeiler leiligheten til filmens heltinne. I følge fotografene er ideen bak videoen å vise en ånd av lekenhet, munterhet og frihet og en japansk kvinne i Paris. (Alle Chanels bilder: Inez & Vinoodh)

I den originale filmen er Polly Maggoo, spilt av Dorothy McGowan en modell fra Brooklyn som lever et glitrende og glamorøst liv i Paris. Men, når det gjelder styling og ikke minst Virgine Viards design kunne dette like gjerne vært inspirert av en av sekstitallets mest populære modeller, en ung amerikansk modell som levde livet i the swinging sixties motehovedstad London: Penelope Tree.

Penelope Tree, som kom fra en meget velstående amerikansk familie var bare 13 år gammel da hun ble oppdaget av fotografen Diane Arbus, men det var først som syttenåring at modellkarrieren hennes skjøt fart. Det skjedde etter at hun møtte fotografene Cecil Beaton og Richard Avedon og vogue-redaktør Diana Vreeland på Truman Capotes legendariske Black & White Ball Party i New York og Vreeland dagen etter booket henne for en shoot med Avadon for amerikanske Vogue. Sammen med Jean Shrimpton og Twiggy gjorde Penelope Tree stor suksess også i Europa, og ble selve symbolet på looken fra the swinging sixties. I London ble hun kjæreste med fotografen David Bailey, som har tatt noen av de best kjente bildene av henne. Et nervøst sammenbrudd satt en stopper for karrien i mange år før hun igjen dukket opp hos modellbyråene som femtiåring. (Alle bilder fra Pinterest)

Mest kjent er hun for den dramatiske sminken og rette panneluggen, en ikonisk sekstitallslook som later til å inspirere moteskapere og stylister igjen og igjen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d