Motenytt Video

Britisk sus over Chanels nye kolleksjon

I forkant av visningen av Chanels SS23 haute couture kolleksjon ble det lekket en del bilder som tydelig avslørte hva som var i vente: tweed – og corgies. Om dette var en hyllest til den nylig avdøde dronning Elizabeth er uklart, men tweed, flosshatter, livkjoler og stutt-tjukke Corgies sender jo automatisk tankene over til den britiske overklassen generelt og kongefamilien spesielt.

Coco Chanel forelsket seg som kjent i en brite og elsket å mingle i det britiske aristokratiet. Slil ble hun også svært begeistret for klesstilen hun oppdaget som gjest på diverse jaktslott, ikke minst forelsket hun seg i tweedmaterialet. Snart ble det hennes favorittmateriale, riktignok med Chanels egen vri – og det har blitt nærmest en signatur for motehuset i all ettertid, selv nå med Virginie Viard i sjefsstolen. Hele kolleksjonen for SS23 ble vist under haute couture-uken i Paris nylig, og på catwalken vandret modeellene ut fra gigantiske dyreskulpturer, signert kunstneren Xavier Veilhan – som bidro til å gi showet en surrealistisk vibe.

Mange av plaggene hadde tydelig uniformspreg, men var sydd i luksuriøse materialer som huset er kjent for: silketyll, taft, chiffon, crepe og blonder. Både kåper og lange kjoler og de små, nette tweeddraktene med skjørt og shorts var brodert med motiver fra dyreriket: kaniner, corgies, katter og svaler – en hommage til de mange dyremotivene som går igjen i møbler og gjenstander i Coco Chanels meget godt bevarte leilighet i 31, Rue Cambon. På catwalken kom modellene ut av digre dyreskulpturer laget av kunstneren Xavier Veilhan, som bidro til å gi et surrealistisk preg over visningen. Og selvsagt var det finale med brud, denne gang i en sekstitallsinspiret minikjole men båret med et langt, heldekkende slør og go-go boots i gull.

Alle foto:  Xavier Veilhan and Ola Rindal

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: