5 Q

Amerikanske Alicia Vellante ser ut som en it-girl fra sekstitallet

«Jeg er oppvokst i en liten, historisk by i Massachusetts, omtrent 45 minutter fra Boston, og bor i barndomshjemmet mitt som er et hus som ble bygget på 1680-tallet” sier Alicia Vellante. Dette har gitt henne en naturlig inspirasjon og nysgjerrighet når det gjelder historie. Alicia kombinerer moderne sensualitet og vintage boho-glamour på en måte som bringer tankene hen på noen av de vakreste ikoner fra populærkulturen: legendariske it-girls som modellen Penelope Tree og skuespilleren Sharon Tate, og rock-ikonet Stevie Nicks.  Alicia studerer drakt- og motehistorie og vi har forelsket oss totalt i Instafeeden hennes, så vi måtte bare stille henne Styletalks 5 stilspørsmål:


Styletalk: Hva betyr stilen din for deg og hvordan planlegger du dagens antrekk?

Alicia: For meg er stil det ultimate uttrykket for identitet, en måte å si «hei, dette er meg» på. Stilen min er flytende, og endres samtidig med skiftende følelser, opplevelser og inspirasjoner. Når jeg setter sammen en look starter jeg gjerne med en vag forstilling om hvor jeg vil. Noen ganger kan det være et bilde fra en vintagekatalog jeg har kommet over, eller et bilde av en kjendis fra 1960-tallet. Men det trenger ikke alltid være visuell en inspirasjon, noen ganger tolker jeg en vibe, en følelse, det kan for eksempel være nok å høre en bestemt sang. Resultatet er uforutsigbart og kan vise seg å bli helt annerledes enn det jeg så for meg i utgangspunktet, så jeg drives nok litt av underbevisstheten. Uansett, jeg har det alltid gøy mens jeg holder på.

Styletalk: Hvem er stilikonene som inspirerer deg?

Alicia: Mange! Jeg finner stadig ny inspirasjon. For tiden er jeg masterstudent i kjole- og tekstilhistorie, så jeg bruker mye tid på visuelle referanser. Jeg har en spesiell interesse for resirkulering av stilepoker i det tjuende århundre, slik som 70-tallet gjorde med edvardiansk stil, 60-tallet med middelalderen og renessansen og 60/70-tallet med art deco – som er mitt fordypningemne. Når det gjelder designere, er jeg spesielt tiltrukket av 60- og 70-tallets London, med butikker som Biba, Ossie Clark, Foale og Tuffin, og Granny Takes A Trip. Jeg elsker også couture og high fashion; både vintage og moderne, det er en mektig kunstform. 1960- og 1970-tallets stilikoner som Jimi Hendrix, Sharon Tate, Brian Jones, Pattie og Jenny Boyd, Anita Pallenberg og Twiggy har alle vært til stor inspirasjon i årevis. 

Styletalk: Hvor shopper du, og hvordan har du utviklet dine fantastiske stylistferdigheter?

Alicia: Jeg gjør mye av min vintage shopping på nettet. Når jeg leter etter noe spesifikt kan jeg bruke mange timer på å tråle Etsy, eBay og Depop. Er du tålmodig og litt disiplinert kan du finne fantastiske, sjeldne design-pieces med gode priser. Makeup handler jeg ikke så ofte. Jeg har noen få, store og gode øyenskyggepaletter med et bredt spekter av farger som jeg bruker, og jeg har brukt de samme mascara- og eyeliner-merkene i årevis. Jeg tror mine stylistferdigheter blomstret opp da jeg sluttet å bry meg så mye om hva andre mener. I tenårene og begynnelsen av 20-årene valgte jeg en “safe” stil som jeg visste ville passe inn. Men, jeg har alltid beundret individualister som torte følge sin egen intuisjon, selv om andre syntes de var litt rare – eller kanskje nettopp fordi andre ikke forstod dem. Jeg følte at jeg hadde så mye å uttrykke, men hadde ikke mot til å gjøre det følelsesmessig. Etter årevis med sjelegransking, en prosess der jeg lærte å bli glad i meg selv og virkelig nyte mitt eget selskap, ble det også lettere å uttrykke meg visuelt med stil. Jeg begynte å eksperimentere med all inspirasjonen jeg hadde holdt for meg selv og fant mitt eget uttrykk. Vintageinspirert, men fortsatt helt “meg”. Det føltes faktisk som om jeg ble åndelig og følelsesmessig løftet og mer balansert.

Styletalk: Hvis du kunne reise tilbake i tid, hvilken en legendarisk happening ville du elsket å få oppleve?

Alicia: For et fantastisk spørsmål! Det er mange ting jeg gjerne skulle ønske å få oppleve, men om vi holder det moterelatert, så ville jeg besøkt Big Biba. På grunn av masteroppgtaven min så har jeg virkelig studert alt jeg kommer over av stoff om denne legendariske butikken. Bare tenk å kunne te på takterrassen. Lytte til de aller siste rockelåtene som konstant spilles over høytalerne i hele butikken og lyden av kundene som venter ekstatisk i kø på den neste forsendelsen av semskede støvletter. Se de største ikonene innen musikk og mote spasere inn for å finne nye skatter. Spise lunsj i The Rainbow Room. Den enorme art deco-bygningen og interiøret som oser vintage glamour. Fjærboaer på hattestativene. Folk levde og pustet Biba, det var virkelig et gigantisk fenomen i motehistorien.

Styletalk: Sett sammen et soundtrack til garderoben din – hvilke sanger vil bli inkludert?

Alicia: “Twentieth Century Fox” med The Doors 
“Queen Bitch” med David Bowie 
“That’s The Way” med Led Zeppelin
“Mambo Sun” med T. Rex
“Do Ya” med Electric Light Orchestra  
“Gypsy” med Fleetwood Mac 
“I’ve Seen All Good People” med Yes 
“Magic Man” med Heart 
“Sweet Jane” med The Velvet Underground
“I’m Looking Through You” med The Beatles
“Go To The Mirror!” med The Who
“Season Of The Witch” med Donovan
“Alice” med Mott The Hoople
“Beast Of Burden” med The Rolling Stones.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: