Stil Tips

Miljøvennlige Halloweenkostymer

Hvert år kastes det i gjennomsnitt rundt 7 millioner halloweenkostymer i Storbritannia. 83% av materialene er syntetiske, som polyester og elastan. Det tilsvarer ca. 2000 tonn plastavfall. Og det er bare i ett land. 

Så hvordan kan man bidra til å minske avfallet når man elsker å kle seg ut?

Heldigvis kommer man langt med det man allerede har i klesskapet. Både hverdagsklær og festklær kan være flotte kostymer, rett fra hengeren. Syferdigheter er ikke nødvendig.

Det kan virke litt overveldende å stå foran klesskapet, for hvor skal men begynne? Internett er alltid et godt sted å starte. Man forbinder kanskje ett eller to antrekk med en karakter i en film, oftest hovedpersonen, men det er mye mer å velge mellom. Ofte basert på basisplagg de fleste allerede har. Søk på filmen og se hva som dukker opp av bilder, eller se den på nytt.

TV-serier har alltid masse å by på, mange har sesonger med over 20 episoder. Karakterene har sin egen stil, gjerne ett eller to plagg som er «dem», som at de alltid går i jeans og blazer eller alltid bruker mønstrete klær. 

Her er noen kostymer fra mitt klesskap:

En klassiker er Morticia Addams. Hun er tidløs og elegant. Alt som trengs er en lang, svart kjole. En rød rose som synger på siste verset gir antrekket et sterkt Addams Family-preg. Har man bare en kortere svart kjole, kan man legge til en hvit krage og være Wednesday Addams

Marilyn Monroe er et populært kostymevalg, enten den berømte hvite kjolen, eller den rosa silkekjolen hun har på når hun synger «Diamonds Are a Girl’s Best Friend». Men et av antrekkene hennes i filmen «Let’s Make Love» fra 1960 er en lilla ullgenser og svarte strømpebukser. Et kostyme som er både glamorøst og komfortabelt? Ja takk!

Jeg har alltid elsket Carrie Bradshaws stil, og hun er mitt største stilikon, men selv hun kan gå på en motesmell. HBO har delt flere bilder fra innspillingen av «And just like that…», den nye sesongen av «Sex og singelliv». Ett antrekk skilte seg ut fra Carries ellers sikre stil. Satt i kontekst gir det sikkert mening, men alene er det mildt sagt et underlig valg. 

Til dette kostymet trenger du to silkeskjerf, et par solbriller, en mørk cardigan, kjole (enten i gingham-mønster eller rosa) og oppvaskhansker. 

Jeg skal ikke på noen halloweenfest, men hvis jeg skulle, ville det vært kostymet mitt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d