Interiør

Hjemme hos interiørstylist Maren Baxter

Hun har vunnet utallige interiør-priser opp gjennom årene, og vært på Instagram siden 2012. Kontoen hennes inspirerer følgerne med delikate farger og masse herlig interiør.

Helt siden Maren Baxter (33) var liten, har hun hatt en enorm lidenskap for kunst og interiør. Hun har alltid likt å være kreativ og satt gjerne på rommet og tegnet, malte eller skisset idéer til hvordan forandre rommet. Jeg meldte meg alltid frivillig til å rydde rommene til søstrene mine, da kunne jeg jo også ommøblere og overraske dem, forteller hun.  

Maren er utdannet grafisk designer men jobber for tiden som interiørstylist/designer, Influenser og kunstner. Hun bor i Flekkefjord, en liten idyllisk sørlandsby sammen med samboer Erlend.

Nå maler hun til en kunstutstilling som hun håper å få ferdig i løpet av året. Hun drømmer om å skape noe selv og har mange andre kreative og spennende prosjekter på gang.

Vi som mange andre lot oss inspirere av Instagram-kontoen hennes og stilte henne noen spørsmål.

Styletalk: Hvordan får du interiørstilen din til henge så godt sammen i et rom? Ligger det mye planlegging  bak?  

Maren: Det viktigste for meg er å skape en personlig og unik stil, da trives en automatisk mye bedre i hjemmet enn hvis man følger trender. Når jeg setter i gang med å style et rom starter jeg alltid med å bestemme meg for et tema og farger. Da blir det med en gang mye enklere å vite hva en skal se etter i butikker, handle på nett eller bare bruke produkter en allerede har liggende i skuffer og skap.  

Å gjenta farger og former i stylingen skaper balanse og en fin helhet. Jeg tenker gjerne en form,  flere farger, eller en farge, flere former. Jeg elsker å handle på bruktbutikker og da er tipset å tenke «liker jeg denne formen?», da det meste kan males eller spraymales i den fargen en måtte ønske.  

Styletalk: Hva gjør du med de interiørgavene som ikke er helt “din stil”, men du føler må stå fremme siden du fikk det av svigers eller av en tante?  

Maren: Jeg må innrømme at jeg sjelden får interiør i gaver av familien eller kjente da de nok er litt redde for å kjøpe feil siden jeg jobber så mye med interiør selv, men jeg elsker en «challenge», så hvis jeg får gaver som ikke er helt min stil, jobber jeg rundt den og får den til å passe. Det farlige er at jeg  alltid ser muligheter i noe som kan resultere i litt for mye bruktkjøp og altfor mange idéer og  prosjekter i hodet.  

Maren elsker å koordinere klesstilen sin med interiøret.

Styletalk: Er klesstilen din annerledes enn interiørstilen din? Eller synes du de overlapper hverandre? 

Maren: Jeg vil nok si at klesstilen og interiørstilen min overlapper hverandre. Jeg elsker å koordinere klesstil og  interiør, og tar ofte bilder av stylingene mine hvor jeg er en del av bildet. Jeg liker å se på et bilde  som kunst hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene.  

Styletalk: Er du og samboeren din alltid enige om stil og farger, eller stoler han fullt og helt på deg med tanke på din kreativitet? 

Jeg er ekstremt heldig som har en samboer som lar meg gjøre akkurat som jeg vil. Så lenge jeg gjør det selv, noe som passer meg supert da jeg elsker å bruke hendene, male, bygge og skape selv! Noe av det gøyeste jeg vet er å bygge møbler og lage interiør selv slik at det passer etter ønskede mål og  design.  

Styletalk: Hvordan takler du rot? Har du noen lure tips på hvordan holde det ryddig?  

Maren: Jeg har lært meg å takle rot bedre nå enn da jeg startet med interiør. I starten ble jeg fort stresset når det var rot rundt meg, men nå har jeg nesten blitt vant til det siden det ofte blir mye kaos når jeg driver med styling.  

Mitt første tips for å holde det ryddig er å alltid legge tilbake ting på den riktige plassen når man er ferdig med å bruke det. Å organisere er et supert tips! Jeg har laget meg flere hyllestystem i inne og utebod hvor jeg oppbevarer interiør og andre produkter i gjennomsiktige bokser, da kan jeg lettere se og finne igjen produkter. Begynner skuffer og skap å bli fulle? Selg unna det du ikke trenger på Finn, Tise eller ulike brukt og salgssider på Facebook. Jeg pleier å ha garasje eller popup-salg hvor jeg selger unna mye, da blir jeg kvitt masse samtidig som jeg tjener penger!  

Styletalk: Hva inspirerer deg? Og har du en interiør-guru?  

Maren: Det finnes ekstremt mange dyktige interør-guruer der ute, men jeg må innrømme at jeg ikke har en spesiell da jeg stadig forandrer stilen og uttrykket, og dermed blir inspirert av nye ting og får nye idéer hele tiden. Noe jeg ser går igjen som jeg blir inspirert av er omgivelsene rundt meg, naturen, farger, reiser, kunst, stemning og stemningsfulle bilder, stillebener av både mat og interiør. Skal jeg  søke etter inspirasjon på nett bruker jeg for det meste Instagram og Pinterest.  

Styletalk: Du skal innrede et rom, og må velge mellom svart-hvitt interiør eller farget interiør, hva  foretrekker du? Og hvorfor?  

Maren: Da må jeg nok velge farget interiør! Selv om jeg også er veldig glad i det klassiske stilrene er det liksom noe med farger som treffer meg, gir meg både energi og ro.  

Styletalk: Beskriv stilen din med tre ord?  

Maren: Dette spørsmålet er alltid vanskelig å svare på da jeg har en stil som stadig er i forandring, alt etter sinnsstemning og hvor jeg er der og da, litt som uttrykket kan forandres i kunsten min. Men jeg vil si kunstnerisk, nyskapende og tidløs.  

Styletalk: Helt til slutt kan du fortelle en “funfact” om deg selv?  

Maren: Jeg har alltid et kreativt prosjekt på gang, hvis ikke blir jeg stresset da jeg må få utløp for all kreativiteten.  Jeg elsker å forandre stil og fornye, nesten oftere enn folk skifter underbukser, hehe! Og jeg maler om stuen 2-3 ganger i året, da kroppen skriker etter forandring.  

Følg Maren Baxter på:

Instagram: @marenbaxter Blogg: marenbaxter.com Snap: mar-bax  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: