Tips

Månedens boktips

I april fylte Grace Coddington 80 år. Den tidligere modellen og Creative Director i amerikanske Vogue har levd et liv de fleste kun drømmer om, og månedens boktips er hennes memoarer, «Grace: A memoir».

Frem til 2009 og dokumentaren «The September Issue» var det kun insidere i motebransjen som visste hvem hun var, men etter å ha sett den, var det umulig å ignorere den fantastiske kvinnen.

Her beskriver hun hvordan det var å jobbe som modell med noen av datidens største fotografer, før hun skiftet karriere og begynte å jobbe som moteredaktør i britiske Vogue på slutten av 60-tallet. Vi følger henne over Atlanterhavet i 1988 da hun flyttet til New York og til amerikanske Vogue.

Hun deler historier fra moteverden, men også fra sitt privatliv. Som da hun var i en bilulykke som nesten ødela modellkarrieren, hennes to ekteskap og søsterens død.

Grace Coddington er en kvinne med mange talent, ikke bare skriver hun på en engasjerende og personlig måte, men hun har også illustrert boken. Den er fra 2012, og mye har skjedd siden den tid, men hun har levd et så spennende liv, at de manglende ti årene ikke er noe savn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d