Motenytt Video

Motens fantastiske dukketeater

Om du er en av oss som aldri klarte kvitte deg med Barbie-dukkene dine, eller kanskje gikk ut og kjøpte deg Bratz-dukker under påskudd at det var gaver til “en liten jente jeg kjenner” så er du faktisk i veldig godt selskap. For, når motehusene tvinges til å tenke kreativt i forhold til visninger og moteshow har fashion-videoene fått et realt oppsving – nå også med dukketeater! Både Jeremy Scott/Moschino og det italienske motemerket GCDS har begge lekt seg med dukketeaterformen for å vise sine SS2021-kolleksjoner – Scott med ekte marionetter og GCDS med digitale modeller.

For Scott er dukker ikke noe nytt, for 3 år siden samarbeidet han med Barbie for å vise kolleksjonen sin for Moschino. Og denne gang er det Jim Henson’s Creature Shop – de som laget Miss Piggy og Kermit – som står bak de vakre marionettene.

“No strings attached” er det humoristiske tittelen på Moschino-videoen, og om du kikker nøye etter vil du skimte opptil flere kjente fjes på førsterekka: Anna Wintour (Vogue), Nina Garcia (Elle), Edward Enninful (British Vogue), Angelica Cheung (Vogue China) og Vanessa Friedman (The New York Times). Alle har fått hver sin marionette i gave.

Alle de 40 flotte kreasjonene er sydd med vranga ut, slik at alle detaljer som vanligvis er skjult på et plagg synes.

“Verden er gått av skaftet og alt rakner i sømmene, og det gjør at helt nye ting kommer frem i lyset” sier Scott, som velger å se på pandemien som en mulighet for å gjøre helt nye ting og utfordre seg selv.

“Jeg er kanskje i karantene – men hodet mitt er ikke!” sa den kreative designeren, i i et intervju med amerkinaske Variety og la til at han synes pandemien har demokratisert moten ytteligere slik at det som kun var tilgjengelig for de få tidligere nå kan sees av alle.

Det italienske streetwear-merket GCDS – som står for God Can’t Destroy Streetwear – ble startet i 2015 av brødrene Giuliano og Giordano Calza i Milano, Italia. de ble først kjent for sin sweatshirtkolleksjon med logo på brystet. For å vise sin SS2021-kolleksjon har de også rotet i de virtuelle lekekassene og funnet frem de råeste digitale motedukkene ever.

Stilen er rå og passer ypperlig til et motehus som er kjent for sin rocks tilnærming til mote og design. Så – om vi var ekte modeller nå ville vi begynt å skjelve i designerbuksene – for digitale modeller kommer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: